Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Ακρίβεια διαρκείας και κυβερνητικές επιλογές εξουθενώνουν τους πολίτες»


Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε ο πληθωρισμός και για τον μήνα του Δεκεμβρίου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat, στη χώρα μας ο πληθωρισμός κινείται στο 7,6%.

Με αφορμή τα νέα αυτά στοιχεία, η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου και ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης. δήλωσαν: «Με τα προσωρινά στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου να παραμένουν καθηλωμένα σε υψηλά επίπεδα η χρονιά έκλεισε με τον πιο δυσοίωνο τρόπο για την κοινωνική πλειοψηφία. Ο πληθωρισμός 7,6% για τον Δεκέμβριο υποδεικνύει μια μεγάλη αύξηση σε σχέση με έναν ήδη υψηλό πληθωρισμό 4,4% του περσινού Δεκεμβρίου]».

Και πρόσθεσαν: «Επί ενάμιση χρόνο τώρα, που η κρίση ακρίβειας έχει γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια αδιέξοδη και κοινωνικά άδικη πολιτική: επιδότηση της  αισχροκέρδειας των καρτέλ και μέτρα που όχι μόνο δεν ανακουφίζουν τους πολίτες αλλά ανατροφοδοτούν νέες μεγαλύτερες ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Και όλα αυτά τη στιγμή που η χώρα μας καταγράφει τη μία αρνητική πρωτιά μετά την άλλη. Με την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος και την υψηλότερη τιμή βενζίνης σε όλη την Ευρώπη».

Και κατέληξαν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν πρόκειται για αστοχία ούτε για διαχειριστική ανεπάρκεια. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει σαφείς πολιτικές επιλογές: διασφάλιση υπερκερδών στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και επιδόματα «κοροϊδία» για τους πολίτες. Πολιτική αλλαγή τώρα για να βάλουμε τέρμα στην αδικία, για να ορθοποδήσει και πάλι η κοινωνία».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα