Οικονομία

Σύντομα στη Βουλή η ρύθμιση για την πρόσληψη μονίμων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»


Συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" είχαν, σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σχετικά με τις τελευταίες λεπτομέρειες της ρύθμισης για την πρόσληψη, μέσω ΑΣΕΠ, μονίμου προσωπικού στο πρόγραμμα.

Ο κ. Χαρίτσης, με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, μετά το τέλος της συνάντησης, ανέφερε: «Σήμερα είναι μια μέρα χαράς για το Υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση συνολικά.

Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οριστικοποιήσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες της ρύθμισης που θα φέρουμε στη Βουλή τις επόμενες μέρες προκειμένου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού μόνιμης και σταθερής εργασίας στο πρόγραμμα.

Σε αγαστή συνεργασία με τους εργαζόμενους και σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας λύνουμε ένα χρόνιο πρόβλημα ενισχύοντας το κοινωνικό κράτος και προστατεύοντας τα εργατικά δικαιώματα.

Η δέσμευση η δική μας και του Πρωθυπουργού γίνεται πράξη: ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα εξασφαλίζεται και βάζουμε τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας χιλιάδων ανθρώπων που για χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.