Χρηστικά

Συντάξεις χηρείας: Ποιες παρεμβάσεις εξετάζει το υπουργείο Εργασίας


Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει την αναβολή του μέτρου της διακοπής καταβολής των συντάξεων χηρείας, για δικαιούχους που δεν πληρούν το ηλικιακό όριο των 55 ετών.

Το μέτρο-ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νόμου Κατρούγκαλου και τέθηκε σε ισχύ για θανάτους που επήλθαν από τις 13/5/2016 και εντεύθεν. Αφορά περίπου 70.000 δικαιούχους συντάξεων χηρείας, οι οποίοι όταν σημειώθηκε η απώλεια του/ της συζύγου, ήταν σε ηλικία κάτω των 55 ετών, χωρίς ανήλικα παιδιά ή παιδιά-σπουδαστές έως 24 ετών.

Αυτή η κατηγορία, λοιπόν, δικαιούχων συντάξεων χηρείας-βάσει του ν.Κατρούγκαλου, θα λάμβανε τη σύνταξη για μια τριετία και κατόπιν θα λάμβανε χώρα διακοπή της καταβολής χρημάτων. Η επαναχορήγηση σύνταξης χηρείας θα γινόταν, όταν οι δικαιούχοι συμπλήρωνα τα 67 έτη.

Η τριετία για την εν λόγω κατηγορία συμπληρώνεται τον Μάιο του 2019 και υπάρχει ορατός ο «κίνδυνος» να τους κοπεί η σύνταξη χηρείας. Το υπουργείο Εργασίας, όπως έχει τονίσει κατά το παρελθόν, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, έχει διαπιστώσει το «πρόβλημα» και εξετάζει την αναβολή του μέτρου, προκειμένου να γίνουν και διορθωτικές παρεμβάσεις.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις