Αγορές

Συνεχίζουν την κούρσα ανόδου χρυσός και ασήμι


Νέο ιστορικό υψηλό καταγράφει ο χρυσός ενώ και το ασήμι κινείται σε υψηλό δύο ετών, με την προσοχή στραμμένη στις κινήσεις της Federal Reserve να αναμένουν από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια τρεις φορές το 2024.

Ο χρυσός άγγιξε σκαρφάλωσε στα 2.293 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 0,5% ανά ουγγιά, υποχωρώντας ελαφρά στη συνέχεια, ενώ το ασήμι ξεπέρασε τα 26 δολάρια ανά ουγγιά και διαμορφώθηκε στα 26,398 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 1,77%

Ο χρυσός έχει κερδίσει 11% από την αρχή του έτους, σημειώνοντας μια πλειάδα ρεκόρ, με βάση τις προσδοκίες ότι χαμηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ βρίσκονται στον ορίζοντα. Ωστόσο, τα στοιχεία που δείχνουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει εύρωστη έχουν θέσει ορισμένες αμφιβολίες σχετικά με την πιθανή χρονική στιγμή τυχόν μειώσεων από τη Fed.

Ο Τζ. Πάουελ έχει προγραμματιστεί να μιλήσει αργότερα την Τετάρτη, προσφέροντας πιθανώς νέες πληροφορίες για τις προοπτικές πολιτικής της Fed. Στο τέλος της εβδομάδας, τα στοιχεία για τις μισθοδοσίες στις ΗΠΑ εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων θα εξεταστούν επίσης, με υγιή κέρδη στην απασχόληση να αναμένονται σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Ο χρυσός σποτ σημείωνε άνοδο 0,2% στα 2.284,86 δολάρια ανά ουγγιά στη Σιγκαπούρη, αφού άγγιξε νωρίτερα 2.288,40 δολάρια. Το ασήμι σκαρφάλωσε στα 26,5567 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022. Η πλατίνα και το παλλάδιο σημειώνουν επίσης κέρδη.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα