Αγορές

Συνεχίζεται το ράλι των ελληνικών ομολόγων


Συνεχίζεται σήμερα το μίνι ράλι των ελληνικών ομολόγων που ξεκίνησε χθες, μετά από μια περίοδο πιέσεων λόγω του προβληματισμού για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις  του νέου πακέτου φοροελαφρύνσεων-παροχών.

Οι τιμές των κρατικών χρεογράφων ενισχύονται σήμερα και οι αποδόσεις τους αποκλιμακώνονται περαιτέρω, επιστρέφοντας προς τα ιστορικά χαμηλά όπου είχαν βρεθεί τους προηγούμενους μήνες.

Η συνεχιζόμενη αποκλιμάκωση των αποδόσεων δείχνει ότι οι αγορές αγνόησαν τις  έμμεσες «βολές» του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα κατά των κυβερνητικών επιλογών και τους ισχυρισμούς του ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για παροχές.

Αντίθετα φαίνεται να αποδέχονται την άποψη του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, που εκτιμά ότι οι δημοσιονομικές επιδόσεις και η πορεία της οικονομίας δημιουργούν περιθώρια για αυτή την πολιτική στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων, που θα ενισχύσει και την αναπτυξιακή δυναμική, τονώνοντας την εγχώρια ζήτηση.

Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 6 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται σε 2,21%, από 2,47% την προηγούμενη εβδομάδα.. Σημειώνεται ότι χθες, στον απόηχο των δηλώσεων Στουρνάρα, είχε πέσει κατά 11 μονάδες.
Του 10ετούς υποχωρεί κατά 7 μονάδες βάσης, στο 3,40%

Διαβάστε επίσης