Αγορές

Συνεχίζεται η ελεγχόμενη διόρθωση στο ΧΑ – Πτωτική εικόνα στην Ευρώπη


Συνεχίζεται η εικόνα διόρθωσης και ρευστοποιήσεων στην χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές και διαχειριστές κεφαλαίων να επιλέγουν την κατοχύρωση βραχυχρόνιων κερδών, εν αναμονή των εξελίξεων. Οι βασικοί δείκτες κινούνται και σήμερα στο κόκκινο, με τις τράπεζες να δέχονται πιέσεις, ενώ η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική.

Την ώρα που το ΧΑ αναζητά ισορροπίες, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε πτωτικό έδαφος, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την πορεία των οικονομιών, εστιάζοντας παράλληλα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για το χρέος των ΗΠΑ. Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί -0,33%, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 πέφτει -0,14% και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 καταγράφει απώλειες -0,49%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται 1.220,67 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,36%, με τον τζίρο να είναι χαμηλός και να ανέρχεται στα 31,93 εκατ.ευρώ. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.218,37 μονάδες (-0,55%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,29%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,52%.Ο τραπεζικός δείκτης κινείται πτωτικά -0,61%, ενώ η εικόνα των μετοχών του κλάδου είναι μικτή. 

Οι εκθέσεις με θετικό πρόσημο για τις ελληνικές τράπεζες συνεχίζονται, με την Moody’s να επικαιροποιεί την αξιολόγησή τους δίνοντας εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ η Axia προχώρησε σε αναβάθμιση των τιμών-στόχων για τις μετοχές των συστημικών τραπεζών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Motor Oil (+2,21%), του ΟΠΑΠ (+0,81%) και του ΟΤΕ (+0,77%).
 
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (-3,35%), της Coca Cola HBC (-1,57%), της Εθνικής (-1,40%) και της Τιτάν (-1,33%).

 Ανοδικά κινούνται 54 μετοχές, 48 πτωτικά και 19 παραμένουν σταθερές.


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα