Ελλάδα

Συνεχίζει τις δράσεις αλληλεγγύης ο "Ονήσιμος" - Καμπάνια συγκέντρωσης απαραίτητων ειδών


Επειδή η αλληλεγγύη δεν έχει ημερομηνία λήξης, αλλά είναι  καθημερινή υπόθεση, ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» συνεχίζει την καμπάνια του για την συγκέντρωση ειδών που είναι απαραίτητα για τους κρατούμενους και για τις οικογένειες τους.  Έτσι οι φίλοι του Συλλόγου, αλλά και όσοι εκτιμούν το πολύχρονο έργο του, μπορούν  να φέρουν στα γραφεία του (Ασκληπιού 60 Α και Σεργίου Πατριάρχου 8, Αθήνα, 11471 - τηλ: 2103622017):

  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας 
  • Είδη ατομικής υγιεινής  
  • Είδη καθαριότητας  

Τα ως άνω είδη  θα δοθούν  στους κρατούμενους, στους αποφυλακισμένους και στις οικογένειες των φυλακισμένων.

Τα γραφεία του Συλλόγου είναι ανοιχτά κάθε μέρα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 9 π.μ. εως τις 4 μ.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Ονήσιμος» ιδρύθηκε το 1982, ως φιλανθρωπικό σωματείο με σκοπό την υλική και ηθική αρωγή των απόρων φυλακισμένων, των αποφυλακισμένων και των οικογενειών τους. Είναι αναγνωρισμένος από το κράτος ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό Σωματείο (Φ.Ε.Κ.883/Τ.Β./4/12/1989). 

Συμπαραστέκεται στους κρατουμένους με την ενίσχυση των φιλόπτωχων ταμείων των φυλακών και με την κάλυψη αναγκών των κρατουμένων σε ιματισμό,  είδη πρώτης ανάγκης, υποδήματα, είδη προσωπικής υγιεινής. Συμπαραστέκεται και στους αποφυλακισμένους και στις οικογένειές τους, με οικονομική ενίσχυση, πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΚΟ, ιματισμό, τρόφιμα, φάρμακα και ψυχολογική υποστήριξη, λειτουργώντας αποτρεπτικά στην δημιουργία παραβατικής συμπεριφοράς.

Παράλληλα, παρέχεται συμμετοχή στην πληρωμή δικαστικών εξόδων σε όλη την επικράτεια, σε άπορους φυλακισμένους και αποφυλακισμένους. 

Παρέχεται φιλοξενία για ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την αποφυλάκιση σε ξενοδοχεία στην Αθήνα, όσων αποφυλακισμένων έχουν πρόβλημα στέγης, καθώς  προσφέρονται  και τα έξοδα, ώστε ο αποφυλακισμένος να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για  να φιλοξενηθεί σε ξενώνα.

Με ενέργειες του Συλλόγου έχουν ιδρυθεί βιβλιοθήκες, οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζονται σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε: 

Ο Ονήσιμος

Τέλος, ο Σύλλογος εκδίδει το περιοδικό «ΦΙΛΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ»,  το οποίο διανέμεται  δωρεάν σε χιλιάδες συνανθρώπους μας και έχει τη σύσταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος  (Αρ. Πρωτ 489/31.10.1986) για διανομή του από τους ιερούς  ναούς και ιερές μονές της χώρας μας. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις