Άμυνα & Διπλωματία

Συνεχίζει η Τουρκία με νέες Navtex– Zητά και αποστρατιωτικοποίηση των Ψαρών!


Με νέες προκλήσεις και επιθετικές ενέργειες η Τουρκία συνεχίζει να δοκιμάζει τις ανοχές και τις "αντοχές" της ελληνικής πλυράς, ανεβάζοντας την ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Λίγες ώρες πριν λήξει η Navtex  για τις έρευνες του σκάφους Oruc Reis, εξέδωσε νέα, ενώ με άλλη Navtex έθεσε θέμα αποστρατιωτικοποίησης των Ψαρών.

Οι κινήσεις αυτές προκάλεσαν οργή και αμηχανία στην Αθήνα, που "απαντά" στις προκλήσεις εντείνοντας τις προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο για την εξασφάλιση συμμαχιών και διεθνούς υποστήριξης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, το Oruc Reis έχει πραγματοποιήσει έρευνες σε θαλάσσια έκταση 4.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και στόχος είναι να φθάσει τα 15.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το απόγευμα της Τετάρτης, το πλοίο βρέθηκε περίπου 30 μίλια νοτίως του Καστελόριζου με πορεία βορειοανατολική, δίνοντας την εντύπωση ότι απομακρύνεται από τα ελληνικά νερά. Ξαφνικά όμως έκανε στροφή 180 μοιρών και πήρε πάλι πορεία νοτιοδυτική.
 Λίγη ώρα μετά ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε νέα Navtex για έρευνες του τουρκικού ερευνητικού σε μεγάλο τμήμα της ανατολικής Μεσογείου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης