Επιχειρήσεις

Συνεργασία Rheinmetall και Thales για την παραγωγή πυραυλικών συστημάτων


Οι εταιρείες Rheinmetall και Thales υπέγραψαν συμφωνία, βάσει της οποίας θα συνεργαστούν για την παραγωγή καθώς και τις μελλοντικές αναβαθμίσεις και τροποποιήσεις πυραυλικών συστημάτων κατευθυνόμενων και μη κατευθυνόμενων ρουκετών 70 mm (2.75") για ελικόπτερα. Ακόμη, συμφώνησαν να συνεργαστούν για την δημιουργία νέων πλατφορμών στη Γερμανία.

Σήμερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, τα πυραυλικά συστήματα Thales 70mm (2,75") είναι τοποθετημένα στα ελικόπτερα UHT Tiger και πιστοποιούνται για τα Airbus H145M. Βάσει της συμφωνίας, η Rheinmetall Waffe Munition GmbH αναλαμβάνει την προώθηση των συστημάτων στη γερμανική αγορά και θα χρησιμοποιήσει την ευρεία εμπειρία της ως κύριος προμηθευτής των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων για να διασφαλίσει ότι θα πληρούνται οι μελλοντικές απαιτήσεις.

Η συμφωνία αυτή έρχεται να εμβαθύνει την ήδη υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ της Thales και της Rheinmetall σε αυτόν τον τομέα, καθώς άλλες εταιρείες του ομίλου Rheinmetall συμμετέχουν σε κοινά προγράμματα όπως στο Mission Master UGV της Rheinmetall Canada.

Ειδικά στο πλαίσιο του προγράμματος Tiger MK3, Rheinmetall και Thales προτείνουν από κοινού σημαντικές συμπληρωματικές δυνατότητες (καθοδηγούμενος πύραυλος σε λειτουργία "Lock-On-Before-Launch", πρόσθετη επικοινωνία μεταξύ του πυραυλικού συστήματος και της πλατφόρμας, αναγνώριση, τηλεχειριστήριο κ.α.).