Ελλάδα

Συνεργασία ΨΗΠΤΕ με ΑΕΙ για την ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων σε φοιτητές


Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη, σήμερα, μεταξύ του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), Νίκου Παππά και των πρυτανικών Αρχών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου

Το εν λόγω μνημόνιο περιλαμβάνει κοινές δράσεων με στόχο την κατάρτιση και προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων των φοιτητών και αποφοίτων των γεωτεχνικών σχολών της Ελλάδας.

Παράλληλα, σημειώνεται η μακροπρόθεσμη αξιοποίηση των νέων μεγάλων δημόσιων μετρητικών υποδομών παρατήρησης της Γης που δημιουργούνται από το υπουργείο ΨΗΠΤΕ.

Ο υπουργός τόνισε: «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική μέρα, καθώς η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, μεταξύ του υπουργείου ΨΗΠΤΕ και τεσσάρων πανεπιστήμιων, μέσω του οποίου θα υλοποιήσουμε τις απαραίτητες δράσεις για την παραγωγή ψηφιακών δεξιοτήτων στους φοιτητές και τους απόφοιτους των γεωτεχνικών σχολών της Ελλάδας, αποδεικνύει στην πράξη ότι οι νέες τεχνολογίες γίνονται αποτελεσματικές, όταν μπαίνουν στη ζωή των ανθρώπων, όταν διαχέονται στην κοινωνία και την οικονομία, όταν ενσωματώνονται στην καθημερινή ζωή, στην παραγωγή, στον τρόπο με τον οποίο απολαμβάνουμε τα προϊόντα της ψυχαγωγίας».

Εν συνεχεία, ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, κ. Μήτκας δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο μεταξύ της Πολιτείας και της πανεπιστημιακής κοινότητας, προσθέτοντας ότι «η εξέλιξη της τεχνολογίας δίνει νέες δυνατότητες. Η συλλογή αυτών των νέων δεδομένων θα αναλύονται διαρκώς και θα είναι ανοικτά σε όλους όσους μπορούν να φτιάξουν εφαρμογές με τελικό στόχο την αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών μας». Δήλωσε βέβαιος ότι τα πανεπιστήμια θα σταθούν κοντά στους παραγωγούς «και αυτή η τεχνολογική εξέλιξη θα βελτιώσει το επίπεδο της συμβουλευτικής για συγκεκριμένες καλλιέργειες και εκτροφές».