Επιχειρήσεις

Συνεργασία BMW και nrg για ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα


Tη στρατηγική συνεργασία με την nrg ανακοίνωσε το BMW Group Hellas, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον τομέα της ενέργειας και της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και μέλος του μεγάλου ενεργειακού ομίλου της Motor Oil.

To BMW Group, όπως αναφέρει, διαθέτει την πληρέστερη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων (ηλεκτρικών και Plug-in υβριδικών) στην Ελληνική αγορά και δραστηριοποιείται στο χώρο της ηλεκτροκίνησης από τα τέλη του 2013, ενώ η nrg πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη επένδυση όσον αφορά στην εγκατάσταση ταχυφορτιστών στον Εθνικό Οδικό Δίκτυο, με 12 σταθμούς φόρτισης ήδη σε λειτουργία και 8 ακόμα να εγκαθίστανται έως το τέλος του 2019 σε πρατήρια καυσίμων της Shell και της AVIN.

Η προσήλωση του BMW Group στην ηλεκτροκίνηση είναι δεδομένη και αυτό αποδεικνύεται τόσο από την εμπορική πολιτική μέσω της οποίας τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα γίνονται πιο προσιτά στο ευρύ κοινό, αλλά και από τη στρατηγική λανσαρισμάτων νέων μοντέλων στο άμεσο μέλλον.

Στόχος της συνεργασίας είναι η περαιτέρω ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, μέσω στοχευμένων δράσεων και καινοτόμων υπηρεσιών, τις οποίες θα απολαμβάνουν οι κοινοί πελάτες των δύο εταιρειών. Οι υπηρεσίες αυτές θα αφορούν τόσο στην οικιακή, όσο και στη δημόσια φόρτιση των ηλεκτροκίνητων μοντέλων BMW / BMW i και MINI, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των ιδιοκτητών τους.

Η ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας του BMW Group Hellas και της nrg, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης της έκθεσης «Αυτοκίνηση 2019», την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019. Το επόμενο διάστημα το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία μέσα από τη συνεργασία των δύο εταιρειών και των ειδικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, να μάθει περισσότερα για την ηλεκτροκίνηση και τα οφέλη της στην καθημερινότητά του.