Ελλάδα

Συνελήφθησαν αφισοκολλητές του ΣΥΡΙΖΑ μετά από παρέμβαση Πατούλη


Αντιδράσεις αναμένεται να προξενήσει η κίνηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη ο οποίος κίνησε τις διαδικασίες για να συλληφθούν αφισοκολλητές του ΣΥΡΙΖΑ που αναρτούσαν αφίσες εν όψει της σημερινής ομιλίας Τσίπρα. Βεβαίως ευλόγως προκαλεί προβληματισμό γιατί ο κ. Πατούλης δεν έπραξε κάτι ανάλογο για την αφισοκόλληση που έκαναν τα συνδικάτα για την απεργία της περασμένης Τρίτης (18/2) για το ασφαλιστικό αλλά επέλεξε τη συγκεκριμένη αφισοκόλληση δείχνοντας επιλεκτική ευαισθησία για την αφισορύπανση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του e-ota.gr που φιλοξενεί και δήλωση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, συνελήφθησαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που αναρτούσαν αφίσες σε δρόμους της Αττικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του e-ota.gr,  οι αφισοκολλητές συνελήφθησαν στη λεωφόρο Συγγρού λίγες ώρες μετά την επιστολή του περιφερειάρχη Αττικής με την οποία ζήτησε την παρέμβαση της Τροχαίας Αττικής και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, σχετικά με παράνομη αφισοκόλληση του ΣΥΡΙΖΑ στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής εν όψει της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα.

Γιώργος Πατούλης: Η ανοχή τελείωσε

Το e-ota.gr, επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος δηλώνει στο e-ota.gr για το περιστατικό: «Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο την παράνομη αφισορύπανση και θέσαμε όλους προ των ευθυνών τους. Η σημερινή εξέλιξη με τη σύλληψη των αφισοκολλητών αποστέλλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η περίοδος της ανοχής σε αυτά τα φαινόμενα έχει τελειώσει. Ο σεβασμός στο περιβάλλον και στην ασφάλεια των οδηγών είναι αδιαπραγμάτευτο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Πατούλης είχε προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την παράνομη αφισοκόλληση στους κεντρικούς άξονες του λεκανοπεδίου εν όψει της ομιλίας Τσίπρα.

Επιπλέον ο περιφερειάρχης Αττικής με κοινοποίηση της επιστολής του προς τον διευθύνοντα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, του ζητά να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες καθώς «συνεχίζεται το φαινόμενο της παράνομης αφισοκόλλησης», και όπως σημειώνει «τίθεται σοβαρός κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των συμπολιτών μας».

Ο κ. Πατούλης στην επιστολή επισύναψε και αυτήν που απέστειλε προς όλους τους δημάρχους της Αττικής και τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου αναφέρει «το νέο κρούσμα που παρατηρήθηκε» χθες δηλαδή «αφίσες διαστάσεων 1,80×0,80μ, που απεικονίζουν τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και διαφημίζουν ομιλία του, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30, στο χώρο του Τάε Κβον Ντο, στο Π. Φάληρο, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε ιστούς ηλεκτροφωτισμού, σχεδόν σε όλο το μήκος των οδικών αξόνων του πρωτεύοντος αστικού οδικού δικτύου».