Ελλάδα

Συνελήφθη στην Ελλάδα Ιταλός σύβουλος επενδύσεων καταδικασμένος για απάτες


Με καθυστέρηση τριών εβδομάδων έγινε γνωστό ότι στις 3 Ιουνίου συνελήφθη στην Ελλάδα ο Ιταλός διαχειριστής επενδυτικών χαρτοφυλακίων Francesco Acerbi, ο οποίος έχει καταδικαστεί στη χώρα του για υπεξαίρεση και απάτες σε βάρος πλούσιων πελατών του. Θα ακολουθήσει διαδικασία έκδοσης του στην Ιταλία, όπου θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 6 ετών.

Την σύλληψη του  Acerbi /σαψκαθιστά “είδηση” το γεγονός ότι είναι ο σύζυγος της Ιταλίδας CEO του ΔΕΣΦΑ Μαρία-Ρίτα Γκάλι (φωτο). Η οποία πάντως δεν έχει ουδεμία εμπλοκή στην υπόθεση του συζύγου της, αν και ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο φυγόποινος Acerbi συνελήφθη στο σπίτι της.
  Η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε στη συνέχεια. Η κ. Γκάλι βρίσκεται “εκτός κάδρου” ερευνών και δεν βαρύνεται με κατηγορίες για υπόθαλψη εγκληματία. Απολαμβάνει μάλιστα της εμπιστοσύνης των μετόχων του ΔΕΣΦΑ και δεν τίθεται θέμα αποχώρησης της από το τιμόνι της εταιρείας.

 Επισημαίνεται ότι ο ΔΕΣΦΑ ελέγχεται μετοχικά (66%) από κοινοπρακτικό επενδυτικό σχήμα, στο οποίο η ιταλική Snam συμμετέχει με 54%, η ισπανική Enagas και η βελγική Fluxys έχουν από 18% και η Damco του ομίλου Κοπελούζου κατέχει 10%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα