Ελλάδα

Συνελήφθη γυναίκα για πορνογραφία με ανήλικα κορίτσια στο Dark Web


Υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, διερεύνησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εν συνεχεία προέβη στη σύλληψη γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων και νομοθεσίες περί όπλων και ναρκωτικών. Η διερεύνηση της υπόθεσης εντάσσεται σε παγκόσμια επιχείρηση για τον εντοπισμό και την αναγνώριση ανήλικων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και διακίνησης οπτικοακουστικού υλικού, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εξειδικευμένης ψηφιακής έρευνας στο εμφανές και στο σκοτεινό διαδίκτυο (Dark Web), εντοπίσθηκε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ήτοι 47 φωτογραφίες και 11 βίντεο, στο οποίο συμμετέχει άγνωστη γυναίκα και 3 ανήλικα κορίτσια.

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε κατάλληλη αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού και ταυτοποιήθηκε ότι η άγνωστη γυναίκα είναι η προαναφερόμενη αλλοδαπή.

Από την επιτόπια έρευνα των ψηφιακών πειστηρίων και από τη συνέχιση της προανάκρισης, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία των ανήλικων κοριτσιών – θυμάτων της αλλοδαπής γυναίκας, η οποία παρήγαγε συστηματικά αρχεία πορνογραφικού περιεχομένου, που διακινούσε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής σε άλλους χρήστες, έναντι αμοιβής.