Πολιτική

Συνέδριο ΜέΡΑ25: Εγκρίθηκαν οι πολιτικές θέσεις


Με το συντριπτικό ποσοστό 92,48% εγκρίθηκαν από τους συνέδρους οι πολιτικές θέσεις του ΜέΡΑ25. Οι ψηφοφορίες έγιναν αργά χθες το βράδυ με την ολοκλήρωση του συνεδρίου και τα αποτελέσματα δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Επίσης, εγκρίθηκε η εισήγηση για «Παλλαϊκή Ενότητα για ρήξη με την Ολιγαρχία» που εισηγήθηκε ο γραμματέας του κόμματος και στο οποίο αναφέρεται: «Το ΜέΡΑ25 καλεί πολίτες, κινήματα και κόμματα σε παλλαϊκή ενότητα για ρήξη με την εγχώρια και διεθνή ολιγαρχία η οποία, εν μέσω πανδημίας, κορυφώνει την λεηλασία των μισθωτών, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων, της μη προνομιούχας νεολαίας και του περιβάλλοντος. Το ΜέΡΑ25 είναι έτοιμο για ακηδεμόνευτο διάλογο με όλες και όλους για κοινές πολιτικές ρήξης και, βέβαια, όχι ενσωμάτωσης στο άρμα της αρπακτικής ολιγαρχίας».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εγκρίθηκε το ψήφισμα για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης και την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ, που είχε εισηγηθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης. Στο ψήφισμα αναφέρεται: «Το ΜέΡΑ25 ζητά από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφ' ενός, την άμεση αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης και, αφετέρου, την επιβολή κυρώσεων στο Κράτος του Ισραήλ (εμπάργκο εμπορίου όπλων, πάγωμα αμυντικών συμφωνιών και επιλεκτικό εμπορικό εμπάργκο) έως ότου αποδοθούν ίσα δικαιώματα στους Παλαιστίνιους, καταργηθεί το σύστημα Απαρτχάιντ το οποίο συστηματικά οικοδομεί το Ισραήλ εντός των προ του 1967 συνόρων του, στην Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και, βέβαια, ο αποκλεισμός της Γάζα».

Τέλος, έγινε διεύρυνση των οργάνων του κόμματος: η Κεντρική Επιτροπή αποτελείται πλέον από 200 μέλη, με την προσθήκη μέσω κλήρωσης 64 νέων μελών (50 με τοπική εκπροσώπηση, 10 από τους απόδημους και το brain drain και 4 από τη νεολαία) και η Πολιτική Γραμματεία αριθμεί πλέον 20 μέλη, με κλήρωση 2 επιπλέον μελών, αλλά και την προσθήκη δύο νέων μελών από το brain drain και τον απόδημο ελληνισμό και 1 εκπρόσωπο της νεολαίας.

Στο συνέδριο έλαβαν μέρος μέλη του ΜέΡΑ25 από όλη την επικράτεια και τοποθετήθηκαν περίπου το 1/4 των συνέδρων. Δυνατότητα παρέμβασης υπήρξε και διαδικτυακά, ενώ με φυσική παρουσία τοποθετήθηκαν και μέλη από το DiEM25 της Γερμανίας. Οι σύνεδροι προέρχονταν από όλες τις ηλικιακές ομάδες και υπήρχε ισότιμη εκπροσώπηση όλων των φύλων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις