Επιχειρήσεις

Συνάντηση τραπεζιτών με Νουί με «φόντο» τα stress tests


Μια σημαντική συνάντηση, ενόψει των stress tests των τραπεζών που θα εκκινήσουν το Φεβρουάριο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Φρανκφούρτη, ανάμεσα στους Ελληνες τραπεζίτες και την επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού Ντανιέλ Νουί. Επιδίωξη των τραπεζιτών, κατά τη σημερινή συνάντηση, είναι να ανιχνεύσουν τις προθέσεις του SSM, αναφορικά με τα επερχόμενα τεστ αντοχής και τις βασικές παραμέτρους υπό τις οποίες θα διεξαχθούν.

Επί της ουσίας η συνάντηση με τη Νουί, σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση των τεστ αντοχής των τραπεζών. Εντός της εβδομάδας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα καταλήξει στις μακροοικονομικές παραδοχές του βασικού και δυσμενούς σεναρίου των stress tests και κατόπιν προχωρήσει σε κοινοποίηση προς τις τράπεζες.

Στο σημερινό ραντεβού με την Ντανιέλ Νουί, οι τραπεζίτες θα συζητήσουν για την πορεία μείωσης των «κόκκινων» δανείων, ενώ επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και το μείζον ζήτημα της εφαρμογής των πλειστηριασμών. Οι τραπεζίτες θα ζητήσουν από την επικεφαλής του SSM, επικαιροποίηση των θέσεων του Εποπτικού Μηχανισμού, σ’ ό,τι αφορά τους στόχους των NPEs και NPLs.