Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ντράγκι για κόκκινα δάνεια, μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις


Με τον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι συναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ντράγκι αναμένεται να τεθεί το θέμα των επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, όπως υποστηρίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου με τοα κλίμα των επαφών του πρωθυπουργού σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αλλά η συζήτηση αναμένεται να επεκταθεί και στο στα κόκκινα δάνεια καθώς αποτελεί βασικό στοιχεία για την επίτευξη υψηλότερων και διατηρήσιμων ρυθμών ανάπτυξης που χρειάζεται η ελληνική οικονομία, λένε από την κυβέρνηση.

Επισημαίνεται ότι με το σχέδιο "Ηρακλής", όπως ονομάστηκε η λύση που προωθεί η κυβέρνηση και έχει ήδη αποσταλεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς στοχεύει να συμπεριληφθούν περίπου 30 δισεκατομμύρια κόκκινα δάνεια, από τα 78,8 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το πρώτο εξάμηνο.

Στο τετ α τετ Μητσοτάκη-Ντράγκι αναμένεται να συζητηθεί και πώς η χώρα μας θα μπορούσε να συμμετάσχει στο νέο διευρυμένο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που έχει ήδη ανακοινώσει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Διαβάστε επίσης