Ελλάδα

Συνάντηση ενοικιαστών στη Θεσσαλονίκη για δημιουργία σωματείου


Αντιμέτωποι με τη στεγαστική κρίση, τα υπέρογκα ενοίκια και τα ασυντήρητα πεπαλαιωμένα κτίρια, οι πολίτες της Θεσαλονίκης αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Αύριο 15/01 στις 18:00 στην “Αίθουσα Νερού”, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν συνάντηση για να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα για τη σύσταση και τον σχεδιασμό δράσεων του σωματείου ενοικιαστών.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Στις 15 Ιανουαρίου, στις 18:00 συναντιόμαστε στην "Αίθουσα Νερού” στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα μας, για τη δημιουργία σωματείου ενοικιαστών.

Στην εναρκτήρια συνάντησή μας, στις 29 Νοεμβρίου, μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας από τη ζωή μας στο ενοίκιο, από τις αυθαιρεσίες μεσιτών και ιδιοκτητών, στους οποίους καταβάλουμε ένα τόσο μεγάλο μέρος των χαμηλών μας μισθών.

Εκεί σχεδιάσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να οργανωθούμε, αφενός προσφέροντας άμεση βοήθεια στα καθημερινά προβλήματα που συνδέονται με την έλλειψη προστασίας ενοικιαστών, αφετέρου παρεμβαίνοντας οργανωμένα και θεσμικά για να διεκδικήσουμε δομικές πολιτικές παρεμβάσεις προς όφελος των ενοικιαστών.

Στις 15 Ιανουαρίου, στις 18:00 συναντιόμαστε στην “Αίθουσα Νερού”, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα μας, για τη σύσταση και τον σχεδιασμό δράσεων του σωματείου ενοικιαστών.

Βάλτε το στο ημερολόγιο σας, πείτε το και στις/ους φίλες/ους σας, μοιραστείτε το μήνυμα με ενοικιαστές στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, και ελάτε μαζί να δημιουργήσουμε το σωματείο ενοικιαστών που χρειαζόμαστε.

Όσοι/ες δε μπορούν να βρεθούν μαζί μας από κοντά, θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση διαδικτυακά μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://mau-se.zoom.us/j/65660548680»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα