Πολιτική

«Συμψηφισμούς» για τις υποκλοπές επιδιώκει η κυβέρνηση- Κόντρα για την ακρίβεια


Τα “ηλεκτροσόκ” σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις συνεχίζονται με τη γνωστοποίηση των νέων τιμών ρεύματος από τον Σεπτέμβριο, η ενεργειακή κρίση δεν φαίνεται να κοπάζει, ο πληθωρισμός ροκανίζει τα εισοδήματα. Το “καλό χαρτί” για την κυβέρνηση, που ήταν η οικονομία,γίνεται όλο και πιό αδύναμο, όσο κι αν ο πρωθυπουργός προσπαθεί να το ενισχύσει με «πανηγυρισμούς» για το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας.

Τα θέματα της ακρίβειας θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της πολεμικής της αντιπολίτευσης, η οποία διαπιστώνει τώρα ότι και στο “γήπεδο”της οικονομίας αποκτά πλεονέκτημα, διαθέτοντας πλέον αρκετά όπλα για να “πολεμήσει” την κυβέρνηση και βάσιμα επιχειρήματα για να κερδίσει τις εντυπώσεις στην επικοινωνιακή μάχη.

Στα ζητήματα της οικονομικής καθημερινότητας που απασχολούν άμεσα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά , προστίθεται το σκάνδαλο των υποκλοπών, που μπορεί να αποτελέσει αιχμή του δόρατος για την αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση βρίσκεται “με την πλάτη στον τοίχο” προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ενώ για τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του Μαξίμου πρώτος στόχος είναι να απεκδυθούν πάσης πολιτικής ή άλλης ευθύνης.

Ερευνα, συσκότιση, συμψηφισμός

Οι τόνοι της κομματικής και πολιτικής αντιπαράθεσης θα ανεβούν αυτή την εβδομάδα, καθώς ανοίγει πρόωρα η Βουλή, προκειμένου να δρομολογήσει τη διερεύνηση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Πραγματική μάχη αναμένεται να δοθεί ανάμεσα σε κυβέρνηση/ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ, ώστε η έρευνα αυτή να είναι ουσιαστική και να μην καταλήξει προσχηματική διαδικασία  για να τηρηθούν τα προσχήματα και να συγκαλυφθεί τελικά το θέμα.

Οι προθέσεις της κυβερνητικής πλευράς θα φανούν αύριο στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου θα συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών.

Κοινοβουλευτικοί παράγοντες εκφράζουν φόβους οτι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να δοθούν στην Εξεταστική Επιτροπή μεγάλα χρονικά περιθώρια και ευρύ πεδίο έρευνας, ώστε τελικά να μην  καταλήξει πουθενά.

«Η ΕΥΠ κάνει τη δουλειά της»

Στενοί συνεργάτες του έχουν εισηγηθεί στον πρωθυπουργό να επεκταθεί η έρευνα της Επιτροπής όχι μόνο στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να φθάσει μέχρι το 2009(!), ώστε να καλύψει πολλές κυβερνήσεις, καθώς και τα πεπραγμένα της ΕΥΠ υπό διαφορετικές πολιτικές ηγεσίες.

Η στόχευση είναι προφανής: Να αποκαλυφθούν υποκλοπές πού ενδεχομένως έγιναν υπό κυβερνήσεις και των τριών μεγαλύτερων κομμάτων της Βουλής. Ετσι τελικά θα επικρατήσει λογική «συμψηφισμού» και στους πολίτες θα περάσει το μήνυμα ότι «όλοι είναι ίδιοι» και ότι «η ΕΥΠ κάνει τη δουλειά της με όλες τις κυβερνήσεις».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα