Επιχειρήσεις

Σύμπραξη ΝΟVA-Ομίλου Βαρδινογιάννη: Ποια έργα από το Τ.Ανάκαμψης θα διεκδικήσουν


Μία mega σύμπραξη στην αγορά των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής βρίσκεται στα σκαριά, με πρωταγωνίστρια τη NΟVA. Η τελευταία, μετά τη συγχώνευση με τη Wind, ετοιμάζει συνεργασία με τον όμιλο Βαρδινογιάννη.

Για την ακρίβεια το business planπου που βρίσκεται υπό επεξεργασία προβλέπει τη δημιουργία κοινή εταιρείας-σχήματος NOVA και ομίλου Βαρδινογιάννη, που θα διεκδικήσει έργα πληροφορικής κυρίως του δημόσιου τομέα, από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ κτλ. Στόχευση θα υπάρχει και έργα του ιδιωτικού τομέα, ωστόσο το «βάρος» θα πέσει στα project πληροφορικής που αφορούν τον δημόσιο τομέα.

Και αυτό θα γίνει διότι υπολογίζεται ότι για τα επόμενα χρόνια, ο όγκος των έργων που θα πρέπει να «διεκπεραιώσει» η αγορά πληροφορικής, είναι τέσσερις ή και πέντε φορές μεγαλύτερος από τον συνήθη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επικεφαλής του νέου σχήματος θα αναλάβει ο Αλέξανδρος Μπρεγιάνης, ο οποίος τον Μάρτιο του 2022 ανέλαβε Public Sector & ICT Executive Director στην κοινή διοικητική ομάδα Nova και Wind, ενώ ταυτόχρονα ορίστηκε Group Public Sector & ICT Advisor για τον όμιλο της United Group.

Επιπρόσθετα και σύμφωνα με «πηγές» της ΝOVA, η μητρικής της εταιρεία προσανατολίζεται να δημιουργήσει κέντρο τεχνολογίας στη χώρα μας.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα