Ελλάδα

Συμμέτοχος σε εγκλήματα πολέμου η Ελλάδα αν το Κίεβο χρησιμοποιήσει τα πυρομαχικά λευκού φωσφόρου


Την αποστολή πυρομαχικών λευκού φωσφόρου στην Ουκρανία εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης κατήγγειλε σήμερα από το βήμα της 41ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης ο Βάιος Τσαπρούνης (φωτο), Υπολοχαγός εν ενεργεία, Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Σύμφωνα με τον κ. Τσαπρούνη ο ΟΗΕ απαγορεύει τη χρήση αυτών των πυρομαχικών εναντίον ανθρώπων και η πιθανή χρήση τους στην Ουκρανία θα καταστήσει την Ελλάδα συμμέτοχο σε εγκλήματα πολέμου.

Παίρνοντας τον λόγο στην τελετή υποδοχής των Ειρηνοδρόμων στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, ο Βάιος Τσαπρούνης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η ΕΕΔΥΕ, τα μέλη, οι φίλοι, οι άνθρωποι που ενστερνίζονται τα ιδανικά της, όλες και όλοι εσείς, πιστεύω ότι αποτελείτε μια από τις σημαντικότερες επιλογές και ελπίδα ανατροπής των μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενων πολιτικών, που πολύ φοβάμαι ότι θα φέρουν τις πολεμικές συγκρούσεις ακόμα πιο κοντά στα σύνορά μας, ενδεχομένως και μέσα από αυτά».

«Η επιλογή της εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις με τη μια πλευρά των αντιμαχόμενων δυνάμεων που διεξάγονται στη γειτονιά μας, ανάμεσα στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση απ' τη μια μεριά και τη Ρωσία κι άλλες δυνάμεις απ' την άλλη, αποτελούν όχι μόνο ντροπή, αλλά και πρόκριμα για μια εξαιρετικά επικίνδυνη στοχοποίηση του λαού μας.

Η άνευ προηγουμένου αποστολή πολεμικού υλικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία, σε ένα πολεμικό μέτωπο που σφαγιάζονται λαοί για συμφέροντα ξένα με τα δικά τους, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέληση του ελληνικού λαού» τόνισε.

Σημειώνοντας ότι ως μόνιμος αξιωματικός που υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις επί 25 χρόνια με την ειδικότητα του πυροτεχνουργού, τόνισε ότι «εφόσον η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως το πολεμικό υλικό που στέλνεται από την Ελλάδα στην Ουκρανία δεν είναι αναγκαίο ως παλαιό υλικό για την άμυνα της χώρας, τότε το μέλλον αυτών των πυρομαχικών έπρεπε να είναι η ασφαλής αποσυναρμολόγησή τους σε ειδικά εργοστάσια και η καταστροφή τους».

«Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να τροφοδοτήσει μ' αυτά την κρεατομηχανή του θανάτου στην Ουκρανία, να συμμετάσχει, για μια "χούφτα δολάρια" που θα πάρει απ' την πώλησή του, στις εκατόμβες των νεκρών, των τραυματιών, των αναπήρων, προχωρώντας ένα ακόμη βήμα παραπέρα, στέλνοντας εκεί και πυρομαχικά λευκού φωσφόρου! Πυρομαχικά που απαγορεύεται από συνθήκες του ΟΗΕ να χρησιμοποιηθούν εναντίον ανθρώπων» σημείωσε προσθέτοντας ότι «η πιθανή χρήση τους στην Ουκρανία θα καταστήσει την Ελλάδα συμμέτοχο σε εγκλήματα πολέμου».

Είπε ακόμα ότι με τη συμμετοχή της Ελλάδας στη αποστολή «Ασπίδες» μέσω της αρμάδας της ΕΕ, εναντίον των Χούθι, με τη φρεγάτα "Ύδρα" «εκτίθεται σε σοβαρότατους κινδύνους το πλήρωμα του πλοίου κι αυτό για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών, αλλά και η …ακεραιότητα των κοντέινέρ τους!».

«Επιπλέον, στο ίδιο πλάνο αποστολών είναι και η παρουσία της πυροβολαρχίας "Patriot" στη Σαουδική Αραβία, της διμοιρίας αντιαρματικών στο Νόβο Σέλο της Βουλγαρίας.

Όμως όλα τα παραπάνω, αντικειμενικά αδυνατίζουν την άμυνα της πατρίδας. Μαζί βέβαια με τις "διευκολύνσεις" που παρέχουμε στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, σε στρατόπεδα, λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας μας, αποτελούν εγγυημένη συνταγή όχι της προστασίας του λαού μας, αλλά αντίθετα της στοχοποίησής του» τόνισε.

Επισήμανε επίσης ότι «καθημερινά, πλέον, διευρύνεται σταθερά η πεποίθηση ότι τα προβλήματα των στρατιωτικών και του λαού είναι κοινά, όπως κοινές είναι και οι αιτίες που τα γεννούν».

«Συναισθανόμενος το χρέος απέναντι στη συνείδησή μου, τις ρίζες μου, που είναι άρρηκτα δεμένες με τον λαό μας, δηλώνω και συνάμα δεσμεύομαι ότι επιλέγω να σταθώ δίπλα σας, να εμπνευστώ από τα μηνύματα του αγώνα σας, να αγωνιστώ μαζί σας για ένα καλύτερο αύριο, ένα αύριο που αξίζει σε εμένα, τους συναδέλφους μου, τον λαό μας, τους λαούς όλου του κόσμου.

Αυτό αποτελεί και την επιλογή μου σε ποια πλευρά της ιστορίας θα σταθώ.

Ναι, επιλέγω να είμαι με την πλευρά του λαού και των συμφερόντων του, γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει τα πολεμοκάπηλα σχέδια απ' όπου κι εξυφαίνονται αυτά.

Ναι, επιλέγω μαζί μ' εσάς να απαιτήσω να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα "Ύδρα" από την Ερυθρά Θάλασσα, η πυροβολαρχία "Patriot" από τη Σαουδική Αραβία, η αντιαρματική διμοιρία από τη Βουλγαρία, αλλά και κάθε Έλληνας συνάδελφός μου από εκτός συνόρων αποστολές» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο Β. Τσαπρούνης.

Χαιρετισμοί από τον σμηνίτη Παπαδάκη και τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

 Με το σύνθημα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν στο βήμα της κινητοποίησης τον σμηνίτη Ωρίωνα Παπαδάκη ο οποίος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ότι «Ο ελληνικός στρατός δεν έχει καμία δουλειά εκτός συνόρων».

 Στον χαιρετισμό του στη συγκέντρωση υποδοχής της 41ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης, στο Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, ο Παναγιώτης Γάκιας, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας μεταξύ άλλων ανέφερε:

 «Η εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Μέση Ανατολή αλλά και στον πόλεμο στην Ουκρανία με τις ευλογίες των ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνικής Λύσης και των υπολοίπων κομμάτων - αποκομμάτων εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τον λαό μας και μετατρέπουν τη χώρα μας σε στόχο αντιποίνων».

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «τον Μάρτιο συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία. Μια μαύρη επέτειος που είχε τους ίδιους πρωταγωνιστές με αυτούς που και σήμερα σκορπάνε το θάνατο σε θερμές πολεμικές εστίες στην Ουκρανία, την Παλαιστίνη, την Ερυθρά Θάλασσα. Εργατικά Κέντρα και μαζικοί φορείς είχαν βρεθεί δίπλα στον λαό της Γιουγκοσλαβίας, δημιουργώντας "ασπίδες προστασίας" στην πόλη Νις και αλλού, διαδηλώνοντας, τραγουδώντας αλλά και ψάχνοντας στα χαλάσματα επιζώντες».

«Παίρνουμε θέση στη σωστή πλευρά της ιστορίας! Στεκόμαστε στο πλευρό των λαών όλου του κόσμου. Συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά και επεμβάσεις. Αυτό σηματοδοτεί η αποστολή του ΠΑΜΕ που βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Βελιγράδι. Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε δισ. ευρώ για τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ και τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο Π. Γάκιας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα