Επιχειρήσεις

Συμφωνία FG Europe με Hitachi για την διανομή λευκών οικιακών συσκευών


Σε συμφωνία με την Hitachi Europe ήρθε ο όμιλος FG Europe για την διανομή των λευκών οικιακών συσκευών HITACHI στην ελληνική αγορά.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί άλλη μια κίνηση στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των στρατηγικών προτεραιοτήτων, πόσο μάλλον όταν τα προϊόντα της Hitachi στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, όσον αφορά τις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι διανομές για λογαριασμό της FG Europe ξεκινούν από τον Μάρτιο. Στο πλαίσιο των εν εξελίξει κινήσεων του ομίλου, υπενθυμίζεται, πως μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο η FG Europe μεταβίβασε το 51% των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας στην Ιταλία F.G. Europe Italia SpA έναντι 10 εκ. ευρώ στην Fujitsu General Limited.

Με αυτόν τον τρόπο, δόθηκε η δυνατότητα για μείωση του τραπεζικού δανεισμού ενώ ενισχύονται οι δεσμοί με το βασικό προμηθευτή της, την Fujitsu General Ιαπωνίας.

Κατά τα λοιπά, στον ελλαδικό χώρο, επισημαίνεται πως έντονη είναι η κινητικότητα στην αγορά λευκών οικιακών συσκευών με γνωστούς ομίλους να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την δυναμική είσοδο τους.

B.K

 

 

 

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της FG EUROPE ΑΕ στην Ελληνική αγορά, η Διοίκηση της εταιρίας ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την εταιρεία HITACHI EUROPE LTD, αναλαμβάνει από τον Μάρτιο του 2019 τη διανομή των λευκών οικιακών συσκευών HITACHI στην Ελληνική αγορά.

 Η εν λόγω συμφωνία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την FG EUROPE AE, λαμβάνοντας υπόψη την πολύ καλή παρουσία των προϊόντων HITACHI στην Ελλάδα.