Τράπεζες

Η Παγκρήτια απορροφά τη Συνεταιριστική Κεντρ. Μακεδονίας - Βήμα για 5ο τραπεζικό πόλο


Ενα πρώτο σημαντικό βήμα για τη δημιουργία του 5ου πόλου στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα πραγματοποιεί η Παγκρήτια, προχωρώντας στην απορρόφηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη συμφωνία συγχώνευσης των δύο τραπεζών ευρείας λαϊκής μετοχικής βάσης ανακοίνωσε επίσημα η Παγκρήτια, επισημαίνοντας ότι έρχεται  συνέχεια της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας τον Νοέμβριο του 2022.

Η διαδικασία συγχώνευσης δι' απορροφήσεως θα ξεκινήσει αμέσως και θα πλήρως ολοκληρωθεί νομικά και λειτουργικά, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική ανάπτυξης και πανελλαδικής επέκτασης που έχει υιοθετήσει η Παγκρήτια, μετά την είσοδο στο μετοχικό της κεφάλαιο του επενδυτικού σχήματος Καϋμενάκη-Μπάκου-Εξάρχου.

Αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες κινήσεις. Το ενδιαφέρον της Παγκρήτιας εστιάζεται τώρα σε άλλες δύο συνεταιριστικές τράπεζες και στην Attica Bank, ενώ δεν φαίνεται να έχει κλείσει οριστικά με αρνητική έκβαση το φλερτ με την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα