Συγγνώμη τις συλλήψεις γυναικών στο Σύνταγμα την Τετάρτη το απόγευμα, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω διαδικασία ως υπερβολή.
Εννέα γυναίκες βρέθηκαν την Τετάρτη στο Σύνταγμα και σήκωσαν πανό για την καταπολέμηση της βίας εις βάρος των γυναικών.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνέντευξή του στον Real FM 97,8, σχολίασε το γεγονός, τονίζοντας: Έχουν δίκιο οι συγκεκριμένες κυρίες. Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολή που δεν έπρεπε να γίνει, και οφείλω να ζητήσω και συγγνώμη για αυτό. Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η υπερβολή».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις κάμερες που θα έχουν τα ΜΑΤ, λέγοντας: «Έχει τελειώσει η υπόθεση. Έχουν ρυθμιστεί όλες οι νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες. Πιστεύω τις επόμενες ημέρες τα ΜΑΤ θα βγαίνουν στις επιχειρήσεις με κάμερα της οποίας η λειτουργία θα ανακοινώνεται σε αυτούς που διαδηλώνουν, ότι από τώρα αρχίζει η καταγραφή» είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης, σημειώνοντας ότι αυτό το υλικό θα πηγαίνει σε ένα σημείο όπου θα κρατιέται με όλους τους κανόνες και τις δικλείδες ασφαλείας για τα προσωπικά δεδομένα. «Αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί για προανακριτικούς λόγους, είναι προφανές ότι με άδεια του εισαγγελέα θα χρησιμοποιείται» σημείωσε.
«Και άλλες ομάδες της αστυνομίας όπως η ΟΠΚΕ και η ΔΡΑΣΗ, θα φέρουν κάμερες στο σώμα τους, άλλου είδους, που θα χρησιμοποιούνται την ώρα των επιχειρήσεών τους. Πιστεύω ότι αυτό θα συμβάλει στη διαφάνεια των επιχειρήσεων της αστυνομίας και θα λυθούν πολλά προβλήματα», συμπλήρωσε.
Για την απαγόρευση συναθροίσεων επεσήμανε: «Έπρεπε να γίνει αυτή η απαγόρευση, ήταν επιβεβλημένη, διότι διαφορετικά θα κοροϊδεύαμε και εμείς τον κόσμο αν έλεγε η κυβέρνηση δεν πειράζει παρελάστε, διαδώστε τον κορωνοϊό στο κέντρο της πόλης' όπως είχε γίνει με την υπόθεση έξω από το Εφετείο», συνέχισε ο υπουργός, ενώ ερωτηθείς εάν ήταν λάθος η συγκεκριμένη συγκέντρωση με αφορμή την απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, είπε: «Η άποψη μου είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει όλο αυτό το πράγμα, αλλά αυτό έγινε σε μια περίοδο που δεν είχε τόσο μεγάλη κρίση ο ιός και δεύτερον ήταν μια αυθόρμητη λαϊκή προσέλευση του κόσμου που αφορούσε σε ένα θέμα δημοκρατικής ευαισθησίας . Αλλά και αυτό άφησε πίσω του το αποτύπωμά του όσον αφορά τον κορονοϊό».