Πολιτική

Σχοινάς: Θα υπάρχει ευρωπαϊκή αντίδραση κάθε φορά στα τουρκικά "καουμποϊλίκια"


Για "καουμποϊλίκια" της Άγκυρας κάνει λόγο ο Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στην "Καθημερινή της Κυριακής", τονίζοντας ότι κάθε φορά θα υπάρχει ευρωπαϊκή αντίδραση στις τουρκικές κινήσεις εντυπωσιασμού και πρόκλησης.

Ο Έλληνας Επίτροπος, παράλληλα, τονίζει ότι "οι πρακτικές της Τουρκίας (στην Κύπρο) δεν βοήθησαν ούτε την Τουρκία, ούτε τις ευρωτουρκικές σχέσεις, ούτε και πέτυχαν κάποιους από τους στόχους που είχε εξαγγείλει η Τουρκία εκεί". Παράλληλα, πάντως, σημειώνει πως το ενεργειακό θέμα στην Κύπρο θα λυθεί οριστικά μόνον όταν προχωρήσει και η επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, χαρακτηρίζει την Ελλάδα "Ρεάλ των Βαλκανίων" αναφερόμενος στον ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει η χώρα στην περιοχή, αλλά και τονίζει ότι το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στο βράδυ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλιου και τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου, αποκάλυψε πως φοβήθηκε μήπως το Grexit γίνει πραγματικότητα, ενώ χαρακτηρίζει καταλυτικό τον ρόλο του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ στην ελληνική κρίση.

Διαβάστε επίσης