Αγορές

Σχεδόν στα ίδια η Wall - Σε υψηλά 11 μηνών περίπου το πετρέλαιο


Δίχως ουσιαστική μεταβολή έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, εν αναμονή των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, ενώ το πετρέλαιο έφτασε σε υψηλά περίπου 11 μηνών.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έμεινε περίπου στα ίδια, καθώς η Fed θα προβεί σε ανακοινώσεις την Τετάρτη και οι αγορές βλέπουν πως διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά. Το FedWatch του CME αναφέρει πως η "Fed θα κρατήσει στάση αναμονής, διατηρώντας αμετάβλητα τα επιτόκια της στο 5,25% με 5,5% αυτή την Τετάρτη, με τις πιθανότητες να τα κρατήσει και πάλι αμετάβλητα στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου κοντά στο 70%". Δημοσκόπηση των Financial Times δείχνει πως πάνω από το 40% περιμένει πως η Fed να αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον δύο ακόμα φορές από το επίπεδο του 5,25% με 5,5%.

Την Παρασκευή η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας θα ανακοινώσει τις κινήσεις της για τη νομισματική πολιτική και την Πέμπτη η Τράπεζα της Αγγλίας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης της NAHB έπεσε 5 μονάδες σε σύγκριση με τον Αύγουστο, στις 45 μονάδες, όντας σε χαμηλό 7 μηνών.

Νωρίτερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ενισχυόταν σχεδόν 2 μονάδες βάσης στο 4,35% και στο διετές 3 μονάδες, όντας στο 5,06%. 

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε, σχεδόν αμετάβλητος, περίπου στις 34,624.27 μονάδες.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 4,453.8 μονάδες, όντας σχεδόν στα ίδια.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 13,710.24 μονάδες, δίχως ουσιαστική διαφοροποίηση.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου ανέβηκε 0,4% στα 1.953,4 δολάρια ανά ουγγιά .

Στο πετρέλαιο, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου ενισχύθηκε 71 cents ή 0,8% στα 91,48 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο, όντας στο υψηλότερο σημείο από τις 7 Νοεμβρίου. Το Brent Νοεμβρίου αυξήθηκε 50 cents ή 0,5% στα 94,43 δολ. το βαρέλι στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα