Διεθνή

Στρατιωτικός με 39 κιλά κοκαϊνη στη συνοδεία του προέδρου Μπολσονάρο


Πλήγμα για τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαϊρ Μπολσονάρο αποτελεί η σύλληψη αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, μέλους  της στρατιωτικής αποστολής που τον συνοδεύει  στην Οζάκα της Ιαπωνίας για τη σύνοδο των G20. Ο αξιωματικός μετέφερε στις αποσκευές του 39 κιλά κοκαΐνη!

Τα ναρκωτικά ανακάλυψαν Ισπανοί αστυνομικοί κατά τη διάρκεια ελέγχου στη Σεβίλλη, όπου το αεροσκάφος έκανε στάση στο ταξίδι προς την Ιαπωνία.

«Υπάρχουν περίπου 300.000 άνδρες και γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις που έχουν εκπαιδευτεί να πρεσβεύουν τις αρχές της ηθικής. Αν ο αεροπόρος αποδειχθεί ότι έχει διαπράξει έγκλημα, θα δικαστεί και θα καταδικαστεί σύμφωνα με τον νόμο», είπε ο πρόεδρος.

Η σύλληψη αυτή είναι πλήγμα για τον Μπολσονάρο,ο οποίος συχνά επαινεί τις ένοπλες δυνάμεις της Βραζιλίας ως το "υγιέστερο κομματι της κοινωνίας", ενώ η κυβέρνηση του προσπαθεί να σκληρύνει τους νόμους περί ναρκωτικών.

Επισημαίνεται ότι ο γιος του Εντουάρντο Μπολσονάρο, που είναι επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων στη Βουλή της Βραζιλίας, αποκάλεσε πρόσφατα «ναρκωτική δικτατορία» την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, υποστηρίζοντας ότι στρατιωτικά αεροπλάνα της χώρας μεταφέουν ναρκωτικά.