Διεθνή

Τουρκία: η κυβέρνηση φακέλωσε τους καλλιτέχνες που στηρίζουν Ιμάμογλου


Τώρα και οι καλλιτέχνες πληρώνουν τον αυταρχισμό του Ερντογάν. Υπηρεσίες πρόσκεινται  με την κυβέρνηση συγκέντρωσαν και ανάρτησαν  σε ενιαίο κατάλογο στο Διαδίκτυο τα ονόματα των καλλιτεχνών οι οποίοι εκδηλώνουν την στήριξη τους προς τον Εκραίμ Ιμάμογλου, νικητή των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

Οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες , οι οποίοι δεν είναι λίγοι όσον αφορά τον αριθμό, εκδήλωσαν την υποστήριξη τους προς τον Ιμάμογλου μέσω των κοινωνικών δικτύων χρησιμοποιώντας hashtag.

Ο Ιμάμογλου, ο οποίος υποστηρίχτηκε από την αντιπολίτευση, επικράτησε του κόμματος του Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης έναντι του κόμματος του Ερντογάν. Το τελευταίο όμως ζήτησε από την ανώτατη εκλογική επιτροπή την ακύρωση των εκλογών για τον συγκεκριμένο δήμο, οι οποίες και θα ξαναγίνουν.

Τα μέτρα καταδεικνύουν ότι ο Ερντογάν θέλει να επεκτείνει τον ολοκληρωτικό του έλεγχο παντού, μην επιτρέποντας σε οποιοδήποτε να αμφισβητήσει την απόλυτη πολιτική κυριαρχία του. 

Οι καλλιτέχνες έπεσαν θύμα αυτής ακριβώς της τάσης του τουρκικού καθεστώτος να μην αφήνει τίποτα να ξεφύγει από την απόλυτη επιβολή του.