Τράπεζες

Στουρνάρας: Οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν έκθεση στα ομόλογα AT1 της Credit Suisse


Τη διαβεβαίωση ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι εκτεθειμένες στα ομόλογα υψηλού ρίσκου (ΑΤ1) της Credit Suisse, που επί της ουσία εξαϋλώθηκαν μετά τη συμφωνία με την UBS, έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters o κ.Στουρνάρας δήλωσε ότι η «έκθεση των ελληνικών τραπεζών στην Credit Suisse είναι σχεδόν μηδενική. Οι τράπεζες της χώρας μας είναι ισχυρές.

Ο επικεφαλής της ΤτΕ εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα». Αναφερόμενος στην κατάρρευση αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών όπως η Silicon Valley Bank, o κ.Στουρνάρας επισήμανε πως « ο ελληνικός κλάδος δεν επηρεάζεται καθόλου από τις τελευταίες εξελίξεις στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ και η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι εξαιρετικά περιορισμένη. 

Οι τράπεζες που κατέρρευσαν στις ΗΠΑ αποτελούν ιδιάζουσες περιπτώσεις που όμοιές τους δεν υπάρχουν στην Ευρώπη. Τα ευρωπαϊκά stress tests θα εντόπιζαν άμεσα τα αποκαλυφθέντα προβλήματα και δεν θα επέτρεπαν να φθάσουμε σε αυτό το σημείο».
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα