Τράπεζες

Στον όμιλο Βαρδινογιάννη η IBG


Στον όμιλο Βαρδινογιάννη πέρασε το 97,08% των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος. Η θυγατρική της Motor Oil, η IREON INVESTMENTS, η οποία εδρεύει στην Κύπρο, αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής σε διεθνή διαγωνισμό για την Επενδυτική Τράπεζα, που διεξήγαγε ο ειδικός εκκαθαριστής της Cyprus Popular Bank Public Co. Ltd.

Το συνολικό τίμημα που προβλέπεται από τη συμφωνία, που υπεγράφη στις 30 Οκτωβρίου και τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές. διαμορφώνεται στα 73,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανακοίνωση της Motor Oil για τη συμφωνία έχει ως εξής:

Η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε., ανακοινώνει ότι η εδρεύουσα στην Κύπρο 100% θυγατρική της με την επωνυμία IREON INVESTMENTS LTD συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος διενεργήθηκε από τον Ειδικό Εκκαθαριστή της Cyprus Popular Bank Public Co. Ltd, αναφορικά με την πώληση:  

  1. Ποσοστού 97,08% του μετοχικού κεφαλαίου της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. (Investment Bank of Greece S.A.) 
  2. Ποσοστού 94,52% του μετοχικού κεφαλαίου της CPB Asset Management Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και
  3. Ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Laiki Factors and Forfaiters Α.Ε. Πρακτορείας Επιχειρηματικών Απαιτήσεων. 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, η IREON INVESTMENTS LTD ανακηρύχθηκε Προτιμητέος Επενδυτής.

Η Σύμβαση Απόκτησης Μετοχών - Share Purchase Agreement (SPA) υπεγράφη στις 30 Οκτωβρίου 2018 με το συνολικό τίμημα να διαμορφώνεται σε Ευρώ 73,5 εκατ. Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις