Επιχειρήσεις

Στον όμιλο Ελλάκτωρ το «μικρό Ελληνικό» στις Γούρνες Κρήτης


To «μικρό Ελληνικό» όπως αποκαλείται τμήμα έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών στο Ηράκλειο Κρήτης, κατέληξε στον όμιλο Ελλάκτωρ μέσω της θυγατρική εταιρείας Reds, η οποία υπερίσχυσε της Dimand, στην ηλεκτρονική δημοπρασία που διεξήγαγε το ΤΑΙΠΕΔ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Reds προσέφερε 40 εκατομμύρια ευρώ, για να αναλάβει για 50 χρόνια την αξιοποίηση-εκμετάλλευση του ακινήτου.

Όπως έχει γνωστοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, η μεταβίβαση κατά πλήρη κυριότητα στον πλειοδότη, θα γίνει μέσω ειδικού «οχήματος» το οποίο θα συστήσει προηγουμένως το Ταμείο.

Το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης είναι παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., η οποία βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Σε εκτάσεις όμορες του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκεθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.ά». 

Στην έκταση, που πλέον ανήκει στον όμιλο Ελλάκτωρ, προβλέπεται να δημιουργηθούν τουριστικές εγκαταστάσεις αλλά και καζίνο, για το οποίο η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), θα προκηρύξει διαγωνισμό
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα