Αγορές

Στον δείκτη MSCI Standard η Τρ. Πειραιώς - Πήρε τη θέση της ΤΕΝΕΡΓΑ


Η Τράπεζα Πειραιώς πήρε τη θέση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στον δείκτη MSCI Standard και αναμένεται ότι θα προσελκύσει πρόσθετες τοποθετήσεις από διεθνή funds.

Η αλλαγή ανακοινώθηκε χθες και έγινε στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας αναθεώρησης των δεικτών MSCI. Η μετοχή της Πειραιώς περιλαμβανόταν μέχρι τώρα στον MSCI Small Cap και αναβαθμίστηκε, ενώ η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή "υποβιβάστηκε" από τον MSCI Standard σε χαμηλότερη κατηγορία.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν ότι  μετά την ένταξη της στον "μεγάλο" δείκτη η μετοχή της Πειραιώς μπορεί να έχει εισροές 166 εκατ. δολαρίων από χαρτοφυλάκια που ακολουθούν τους δείκτες της Morgan Stanley. Οι εισροές αυτές θα επηρεάσουν τις συναλλαγές και την πορεία της τιμής της επί 13 χρηματιστηριακές συνεδριάσεις.

Για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή εκτιμούν ότι ο "υποβιβασμός" μπορεί να οδηγήσει σε παθητικές εκροές 64 εκατ. δολαρίων, με αντίκτυπο 18 ημερών στις συναλλαγές.

Οι αλλαγές στους δείκτες θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Στον δείκτη MSCI Standard συμμετέχουν τώρα  οι εξής 10 μετοχές: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Mytilineos, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Motor Oil.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα