Πολιτική

Στον Αδωνι ρίχνει ευθύνες το πόρισμα για ΚΕΕΛΠΝΟ


Νέο «λάδι στη φωτιά» της πολιτικής αντιπαράθεσης θα ρίξει το πόρισμα  για το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο συνέταξαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στο χώρο τη υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, επιρρίπτονται άμεσες και έμμεσες ευθύνες στον Άδωνι Γεωργιάδη, για αποφάσεις και χειρισμούς του κατά την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας, αλλά και για ενέργειες όταν ήταν εκτός υπουργείου αλλά είχε δυνατότητα παρεμβάσεων.

Όπως αναφέρεται από πηγές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, τα θέματα στα οποία διαπιστώνεται εμπλοκή του νυν αντιπροέδρους της ΝΔ και στα οποία εστιάζει το πόρισμα, είναι:

•  Το δάνειο 225 εκατ. ευρώ που έλαβε το ΚΕΕΛΠΝΟ, για να χρηματοδοτήσει  άσκοπες δαπάνες και μη αναγκαίες – και κατά κανόνα υπερτιμολογημένες – προμήθειες

•  Οι δαπάνες προβολής-διαφήμισης, οι οποίες διοχετεύονταν επιλεκτικά σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης και σε δημοσιογράφους

•  Η προμήθεια θερμικών καμερών σε τιμές πολύ υψηλότερες της αγοράς

•  Η «μαύρη τρύπα» των 89 εκατ. ευρώ που εντόπισαν οι λογιστές στο ΚΕΕΛΠΝΟ

•  Η χρηματοδότηση της Μητρόπολης Καισαριανής

Αναμένονται σφοδρές αντιδράσεις από πλευράς ΝΔ,  με «εκρήξεις» και «κορώνες» του Αδωνι Γεωργιάδη.

Σε οξυμένο κλίμα, με έντονες αντιπαραθέσεις και ανταλλαγή επικρίσεων θα διεξαχθεί η αυριανή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, όπου θα συζητηθεί το πόρισμα.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Υγεία