Πολιτική

Στο υπουργικό συμβούλιο τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια 


Νόμος του κράτους από τον Ιανουάριο του 2024 θα είναι η λειτουργία των μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την κατά την τοποθέτησή του για την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το επόμενο έτος.

«Νομίζω ότι εντός του 2024 έχει έρθει επιτέλους η ώρα να κάνουμε πράξη μια μεγάλη αλλαγή για την οποία έχω πολλές φορές δεσμευθεί και μιλώ για την απελευθέρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με μια μεγάλη διπλή μεταρρύθμιση. Από τη μια πλευρά χτίζοντας πάνω στις σημαντικές αλλαγές που ήδη έχουν γίνει στο δημόσιο πανεπιστήμιο, να απελευθερώσουμε ακόμη περισσότερο τη λειτουργία τους, να τα κάνουμε πιο εξωστρεφή». Όπως είπε όμως «έχει έρθει η ώρα να κάνουμε και μία άλλη μεταρρύθμιση, να εισάγουμε επιτέλους και στην Ελλάδα τη λειτουργία μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων».

Ανέφερε, μάλιστα, ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση αμέσως μετά και θα έχει γίνει νόμος του κράτους εντός του πρώτου μήνα του 2024. «Η Ελλάδα θα γίνει περιφερειακός πόλος ανάπτυξης υπηρεσιών εκπαίδευσης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα