Αγορές

Στο "πράσινο" η Wall


Με άνοδο έκλεισε απόψε η Wall Street, παρά την τεταμένη κατάσταση στις ΗΠΑ, εξαιτίας της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε κέρδη, ενώ συνεχίζονται σε όλη τη χώρα τα επεισόδια και υπάρχουν συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα, επέκρινε την απάντηση των Αμερικανών κυβερνητών στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται, λέγοντάς τους ότι θα πρέπει να υιοθετήσουν σκληρότερη στάση και ότι η τωρινή απάντησή τους τούς κάνει να φαίνονται αδύναμοι.

Την ίδια ώρα, κέρδη σημείωσε η μεταποιητική δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ανέκαμψε από το χαμηλό 11 ετών, τον Μάιο, μετά τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό.  Το ινστιτούτου ISM τόνισε τη Δευτέρα πως ο δείκτης μεταποίησης ανέβηκε στις 43,1 μονάδες τον περασμένο μήνα από 41,5 τον Απρίλιο, επίπεδο που ήταν το χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 2009. Οι αναλυτές, σύμφωνα με το Reuters, περίμεναν άνοδο στις 43 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Πεκίνο φέρεται να έδωσε οδηγίες σε εταιρείες αγροτικών προϊόντων να σταματήσουν κάποιες αγορές προϊόντων από τις ΗΠΑ, όπως σόγια και χοιρινό. 

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 25,475.02  μονάδες, με άνοδο 0.36%.

Παράλληλα, ο S&P 500 έφτασε τις 3,055.73 μονάδες, ανεβαίνοντας 0.38%.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 9,552.05 μονάδες, με κέρδη 0.66%.