Πολιτική

Στο Κουβέιτ αύριο ο Άδ. Γεωργιάδης και ο Κ. Φραγκογιάννης


Για διήμερη επίσκεψη στο Κουβέιτ αναχωρεί τη Δευτέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Στόχος της επίσκεψης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, είναι η αναβάθμιση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, η αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και η προσέλκυση νέων επενδύσεων, ώστε να αντανακλάται, και στην οικονομία, το άριστο επίπεδο των διμερών πολιτικών σχέσεων Ελλάδας - Κουβέιτ.

Ο κ. Φραγκογιάννης θα έχει διμερή συνάντηση με τον ομόλογό του υφυπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ Mansour Ayyad Al Otaibi, ενώ μαζί με τον κ. Γεωργιάδη θα συναντηθούν με την υφυπουργό Οικονομικών Aseel Al-Saad Al Munifi και τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας και υπουργό Επικρατείας για Τηλεπικοινωνίες και Τεχνολογία της Πληροφορίας Mazin Saad Ali Al-Nahedh.

Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι προοπτικές συνεργασίας στους τομείς της αγροτικής παραγωγής και εμπορίας τροφίμων, της ενέργειας, με έμφαση στις δυνατότητες της Ελλάδας να συνδράμει το Κουβέιτ στη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, καθώς και στον τομέα του τουρισμού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Φραγκογιάννης θα υπογράψει, εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρίας Εξαγωγικών Πιστώσεων ECG, Μνημόνιο Συνεργασίας με τον αντίστοιχο φορέα του Κουβέιτ, Dhaman.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα