Αγορές

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


Στο κόκκινο βρίσκονται μετά το άνοιγμα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) σήμερα το βράδυ (ώρα Ελλάδος). η οποία δεν αναμένεται ωστόσο να αυξήσει τα επιτόκιά της.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,76% στις 11.696 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει οριακές απώλειες 0,08% στις 7.316 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι παραμένει σχεδόν αμετάβλητος.

Ο ευρωπαϊκός Eurostoxx50 διολισθαίνει 0,42% στις 3.394 μονάδες, ενώ σταθεροποιητικά κινούνται οι δείκτες και στον ευρωπαϊκό νότο, ο ΜΙΒ χάνει 0,03% και ο ΙΒΕΧ 0,06%.

Οι επενδυτές αξιολογούν τις αντιφατικές πληροφορίες καθώς το Bloomberg μετέδωσε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν πως η Κίνα κάνει πίσω στις εμπορικές παραχωρήσεις και πως οι Κινέζοι διαπραγματευτές προβάλουν αντίσταση διότι οι ΗΠΑ δεν τους έχουν δώσει επαρκείς διαβεβαιώσεις πως θα αρθούν οι δασμοί εάν υπάρξει εμπορική συμφωνία, ενώ η Wall Street Journal μετέδωσε πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο.