Αγορές

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές


Στο κόκκινο βρίσκονται οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και τα νέα δεδομένα στο Brexit.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,45% στις 12.039 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 πέφτει κατά 0,47% στις 7.132 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει οριακή πτώση 0,19% στις 5.488 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,15% στις 8.978 μονάδες και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ επίσης κατά 0,46% στις 21.435 μονάδες.

Συγκεχυμένα μηνύματα έρχονται από το εμπορικό μέτωπο και τις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας καθώς η South China Morning Post, έγραψε ότι ο αντιπρόεδρος της Κίνας Λιου Χε σκοπεύει να αποχωρήσει από τις συζητήσεις με την Ουάσιγκτον, την πρώτη κιόλας μέρα. Η κινεζική εφημερίδα δημοσίευσε επίσης ότι δεν υπήρξε καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, τη Δευτέρα και την Τρίτη, όταν οι συνομιλίες γίνονταν σε πιο χαμηλό πολιτικό επίπεδο.

Νωρίτερα, οι New York Times μετέδωσαν ότι ο Τραμπ ετοιμάζεται να κάνει κάποιες παραχωρήσεις στη Huawei, γεγονός που οδήγησε τα ασιατικά χρηματιστήρια υψηλότερα.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, την Παρασκευή θα συναντηθούν οι διαπραγματευτές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για το θέμα του Brexit.

Διαβάστε επίσης