Αγορές

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές


Πτωτικά ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να έχουν εστιάσει την προσοχή τους στην επικείμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη και τις αποφάσεις της για μέτρα στήριξης..

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,19% στις 12.201 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 πέφτει 0,31% τις 7.212 μονάδες, όπως και στο Παρίσι ο CAC 0,22% στις 5.576 μονάδες.

Στο ευρωπαϊκό νότο ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη κινείται σταθεροποιητικά στις 9.011 μονάδες, ενώ υποχωρεί οριακά κατά 0,06% ο ΜΙΒ στο Μιλάνο 21.977 μονάδες.

Στην τελευταία συνάντηση του Ιουλίου η ΕΚΤ δεσμεύτηκε να παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων χαλάρωσης, καθώς παλεύει να ζωντανέψει την ανάπτυξη και να οδηγήσει υψηλότερα τον πεισματικά χαμηλό πληθωρισμό. Οι αγορές αντέδρασαν ανάλογα, τιμολογώντας τη μείωση των επιτοκίων, καθώς και την επανεκκίνηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων που είχε ολοκληρώσει σταδιακά τον περασμένο Δεκέμβριο.

ε τεταμένο κλίμα, με εκατέρωθεν διαπληκτισμούς και αντεγκλήσεις και εν μέσω αποδοκιμασιών ή επευφημιών, διεξήχθη η τελευταία συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων επί της πρότασης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, πριν ισχύσει η αναστολή των εργασιών της Βουλής ως τη 14η Οκτωβρίου, με απόφαση της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης