Αγορές

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές


Υποχωρούν στο άνοιγμα οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να παρακολουθούν τον Αμερικανός Πρόεδρος Ντόλαντ Τραμπ που επέβαλε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, μετά και την κατάρριψη αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους την περασμένη εβδομάδα.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,14% στις 12.264 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει απώλειες κατά 0,31% στις 7.394 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 διολισθαίνει 0,2% στις 5.510 μονάδες

Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται 0,54% χαμηλότερα, στις 9.142 μονάδες όπως και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,36% στις 21.212 μονάδες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα τη Δευτέρα, βάζοντας στο στόχαστρό του και τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. «Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την πίεση στην Τεχεράνη», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας από το Οβάλ Γραφείο σε δημοσιογράφους.

Ωστόσο, επανέλαβε ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ότι η Τεχεράνη πρέπει να σταματήσει να χρηματοδοτεί την τρομοκρατία, ότι δεν επιθυμεί πόλεμο με το Ιράν και ότι θα ήθελε πολύ να συνάψει μια συμφωνία με την Ισλαμική Δημοκρατία.

Πιέσεις και στα ασιατικά χρηματιστήρια, με το επίκεντρο στην επικείμενη συνάντηση Τραμπ-Σι στη Σύνοδο της G-20, στα τέλη αυτής της εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης