Αγορές

Στο "κόκκινο" η Wall - Πάνω από 2% οι απώλειες


Με απώλειες έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων του κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε πτώση, καθώς οι αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ είχαν αύξηση-ρεκόρ στους νέους ασθενείς της covid-19, με πάνω από 37.000 νέα κρούσματα, ενώ συνολικά στη χώρα έχουν ξεπεράσει τα 2,4 εκατομμύρια. Την ίδια ώρα, Τέξας, Νότια Καρολίνα, Λουιζιάνα και Κάνσας ανακοίνωσαν αποφάσισαν να βάλουν φρένο στο άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων.

Ο Άντονι Φάουτσι, ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, προειδοποίησε σήμερα πως η ταχεία αύξηση του ρυθμού των μολύνσεων του νέου κορονοϊού στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ αποτελεί «σοβαρό πρόβλημα»

Χθες, η Fed ζήτησε από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες να αναστείλουν τις επαναγορές μετοχών, καθώς και να περιορίσουν τα μερίσματα τους για να διαφυλάξουν κεφάλαια. 

Οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας θα κάνουν πιο ευέλικτο το ρυθμιστικό πλαίσιο των τραπεζών και πλέον οι τραπεζικοί όμιλοι θα δύνανται να ενισχύσουν τις επενδύσεις τους σε venture capital funds, χρησιμοποιώντας αρκετά δις δολάρια.

Το ΔΝΤ τονίζει τον κίνδυνο βουτιάς στα διεθνή χρηματιστήρια, επισημαίνοντας ότι η τεράστια ρευστότητα που διοχέτευσαν οι κεντρικές τράπεζες έχει δώσει ώθηση σε μετοχές και ομόλογα, αλλά η εξέλιξη της παγκόσμιας ύφεσης εκθέτει τους επενδυτές σε κίνδυνο σοβαρής πτώσης, που με τη σειρά της θα επιδεινώσει και τις συνθήκες στην οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 8,2% τον Μάιο, όντας στο υψηλότερο σημείο από την αρχή της καταγραφής, το 1959. Το εισόδημα των Αμερικανών μειώθηκε κατά 4,2% τον Μάιο.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή από την Ουάσινγκτον περιορισμών στη χορήγηση ταξιδιωτικών θεωρήσεων σε αξιωματούχους του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας που οι ΗΠΑ θεωρούν υπεύθυνους για τον περιορισμό ελευθεριών στο Χονγκ Κονγκ.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 25,016.44 μονάδες, με πτώση 2.83%.    

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 3,009.9 μονάδες, χάνοντας 2.4%.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 9,757.22 μονάδες, με απώλειες 2.59%.