Πολιτική

Στο κόκκινο η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – Μετωπική Κασσελάκη με Αχτσιόγλου


Η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στο ψευδοκράτος με τον όρο «κρατίδιο» αποτέλεσε το εφαλτήριο για ένα νέο γύρο εσωκομματικής αντιπαράθεσης στο ΣΥΡΙΖΑ. Η Εφη Αχτσιόγλου και άλλα στελέχη του κόμματος εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση προς τον κ.Κασσελάκη, ενώ βολές εναντίον του εκτοξεύθηκαν και από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο ίδιος με διευκρινιστικό του άρθρο στο ieidiseis και αφού νωρίτερα είχε απολογηθεί για το λεκτικό…ατόπημα, αναλύει πλήρως τις θέσεις τους για το Κυπριακό και τα εθνικά θέματα. Mε νεώτερη ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει πως έτεινε χείρα φιλίας στην Αχτσιόγλου και αυτή την αρνήθηκε, σημειώνοντας πως τον Ιούλιο τις είχε υποβάλλει προτάσεις, για να τις εντάξει στο πρόγραμμά της.

Από χθες η Εφη Αχτσιόγλου έσπευσε να κατηγορήσει τον κ.Κασσελάκη για έγνοια επί των εθνικών θεμάτων.  «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι «κρατίδιο τους». Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής». 

«Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει» είπε και συμπλήρωσε δηκτικά ότι «πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση». 

«Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική» πρόσθεσε η κυρία Αχτσιόγλου. 

Στη διαμάχη  με επίκεντρο τη φρασεολογία που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενεπλάκησαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νάσος Ηλιόπουλος που ανήκει στο επιτελείο της κ.Αχτσιόγλου, δήλωσε πως η φράση «κρατίδιό τους» που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τα Κατεχόμενα, δεν ήταν λεκτικό λάθος, αλλά περισσότερο στο πεδίο αυτό που θα λέγαμε άγνοια.

Η Θεοδώρα Τζάκρη έσπευσε να δικαιολογήσει τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Νίκος Παππάς που δήλωσε ότι «ήταν μια λέξη που διέφυγε, προφανώς, από τον Στέφανο και δεν αλλάζει την εθνική γραμμή. Με επάρκεια και ο ίδιος το καθάρισε το θέμα και προχωράμε παρακάτω».

Πυρά από τη Νέα Δημοκρατία

Ο Στέφανος Κασσελάκης δέχθηκε πυρά και από τη Νέα Δημοκρατία, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Θάνο Πλεύρη να τονίζει. «Ας του πει κάποιος στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η Κύπρος έχει κατεχόμενα εδάφη. Ούτε βόρ… ούτε ‘κρατίδιο’ ούτε πολύ περισσότερο δικό τους. Κατεχόμενα εδάφη που πρέπει να ελευθερωθούν.

«Δεν επρόκειτο για ένα λεκτικό λάθος. Είναι η αντίληψη που έχει.Το ‘κρατίδιο’ το ‘βόρειο’ το ‘δικό τους’. Η λέξη κατοχή για την Κύπρο του είναι άγνωστη σε όποια γλώσσα και εάν μιλήσει. Είναι η αντίληψη του ανθρώπου που θέλει να καταργήσει την υποχρεωτική στράτευση».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα