Χρηστικά

Στο κινητό των φορολογούμενων οι λογαριασμοί-κινήσεις με την Εφορία


H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα ενεργοποιήσει τις επόμενες ημέρες μια νέα ψηφιακή εφαρμογή, μέσω της οποίας όλοι οι λογαριασμοί και συναλλαγές με την Εφορία, θα είναι «προσβάσιμοι» στο κινητό των φορολογουμένων.

Συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ θα εκδίδει κάθε μήνα ένα ηλεκτρονικό statement με όλες τις κινήσεις, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στο smartphone κάθε φορολογούμενου που θα έχει έτσι τη δυνατότητα να ελέγχει κάθε συναλλαγή του προς την εφορία.  Η εν λόγω εφαρμογή (Ψηφιακή Ενημέρωση Κίνησης) θα κάνει αρχή με τις φορολογικές συναλλαγές του Μαΐου και θα είναι διαθέσιμη στη ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ. 

Οι φορολογούμενοι, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους Taxisnet θα εισέρχονται στο ψηφιακό περιβάλλον, στο οποίο θα έχουν πλήρη πρόσβαση και προφανώς συνολική εικόνα, για τις οφειλές, τις δόσεις, τις επιστροφές φόρου, καθώς και για τα ποσά του κατέβαλλε το δημόσιο για αποζημιώσεις και επιδόματα.

Αναλυτικά με την «Μηνιαία Ενημέρωση Φορολογικού Λογαριασμού», οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δουν:
1.    Τα βεβαιωμένα χρέη εκτός ρύθμισης όπως για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ, το ποσό της βεβαίωσης, τις πληρωμές, τους τυχόν συμψηφισμοί με επιστροφές και το υπόλοιπο της οφειλής στο τέλος του μήνα.
2.    Το συνολικό ποσό της βεβαίωσης για το φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος, τις καταβολές και το υπόλοιπο της οφειλής.
3.    Τυχόν οφειλές και πληρωμές για το φόρο μεταβίβασης ακινήτων.
4.    Τα χρέη που έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις, τις δόσεις που έχουν πληρωθεί και τα ποσά που απομένουν για εξόφληση.
5.    Τα ποσά που πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς όπως για παράδειγμα κέρδη από την φορολοταρία, καταβολή κοινωνικών επιδομάτων κ.α.
6.    Τις συνολικές συναλλαγές του μήνα που αφορούν πληρωμές, συμψηφισμούς, διαγραφές, εισπράξεις από το δημόσιο καθώς και τα υπόλοιπα των ρυθμισμένων ή μη οφειλών.


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα