Αγορές

Στο 3,05% η απόδοση του 10ετούς


Συγκρατημένο εμφανίζεται σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ομόλογα της ευρωζώνης μετά τη δημοσιοποίηση των θετικών στοιχείων αναφορικά με την πορεία του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο. Η αύξηση του ΑΕΠ έφθασε το 0,7% (σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο) και το 4% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών. Υπενθυμίζεται ότι το α' τρίμηνο του 2022, το ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί κατά 0,5% στην ευρωζώνη, ενώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 4%.

Οι τιμές των ομολόγων κινήθηκαν σήμερα σταθεροποιητικά, καθώς οι περισσότεροι αναλυτές προεξοφλούν ότι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι πιθανόν να υποχωρήσει η οικονομική δραστηριότητα. Οι ενεργειακές απειλές του Κρεμλίνου, η παρατεταμένη προσφορά και η αύξηση των τιμών καταναλωτή μειώνουν τη ζήτηση και την παραγωγή. Επιπροσθέτως οι εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού προκαλούν σοβαρή ανησυχία καθώς τον Ιούλιο εκτοξεύτηκε στο 8,9% (από 8,6% τον προηγούμενο μήνα) δημιουργώντας έτσι στην ΕΚΤ αυξημένη πίεση για ακόμη μία «γενναία» αύξηση των επιτοκίων το Σεπτέμβριο.

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 137 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 63 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,05%, από 3,01% χθες, έναντι 0,88% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,17%, από 2,18% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,0154 δολ. από το επίπεδο των 1,0156 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0122 δολ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα