Αγορές

Στο -13% η Wall!


Συνεχίζονται οι μεγάλες απώλειες στη Wall Street, εξαιτίας της εξάπλωσης του COVID-19 παγκοσμίως, αλλά και στις ΗΠΑ.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε μεγάλη πτώση, καθώς διεκόπη η διαπραγμάτευση των futures, εξαιτίας της κατάρρευσης τους. 

Την Κυριακή, η Fed έκανε γνωστό πως μειώνει τα επιτόκια σχεδόν στο μηδέν, ενώ και σχεδιάζει ένα νέο πρόγραμμα αγορών ομολόγων και άλλων τίτλων ύψους 700 εκατ. δολαρίων.

Νωρίτερα, νέες οδηγίες εξέδωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού. Ο ίδιος υπογράμμισε πως πρέπει να αποφεύγονται οι κοινωνικές συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, τα μη απαραίτητα ταξίδια και να μην πηγαίνουν σε μπαρ, εστιατόρια και άλλους χώρους εστίασης. Εν συνεχεία, τόνισε πως οι νέες αυτές οδηγίες από το κυβερνητικό κλιμάκιο που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού θα εφαρμοστούν για 15 μέρες και έχουν στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού και πρόσθεσε πως τα χειρότερα της πανδημίας μπορεί να τελειώσουν τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή αργότερα. «Με αρκετές εβδομάδες εστιασμένης δράσης, μπορούμε να αποφύγουμε τον κίνδυνο και τον αποφύγουμε γρήγορα», σημείωσε και συμπλήρωσε πως δεν εξετάζει σε αυτό το σημείο μια απαγόρευση της κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο. Κλείνοντας, ανέφερε πως η αμερικανική οικονομία μπορεί να οδεύει σε ύφεση, ενώ συμπλήρωσε πως η κυβέρνησή του συζητά συστηματικά για περιορισμούς ταξιδιών στο εσωτερικό της χώρας, αλλά ελπίζει να μην χρειαστεί να επιβάλει τέτοια μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι το πρωί τα κρούσματα του κορονοϊού ανέρχονταν σε 3.000 κρούσματα, ενώ υπήρχαν 65 νεκροί στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 20,188.52 μονάδες, με απώλειες 12.93%.    

Παράλληλα, ο S&P 500 έφτασε τις 2,386.16 μονάδες, χάνοντας 11.98%.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 6,904.59 μονάδες, με πτώση 12.32%.