Επιχειρήσεις

Στις δράσεις της πλατφόρμας act4Greece συμμετέχει η Εθνική Ασφαλιστική


Ένα ευρώ για κάθε νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης act4Greece - αποτελεί μια πλατφόρμα Crowdfunding- συμμετέχει και η Εθνική Ασφαλιστική καθώς θα προσφέρει 1 ευρώ  για κάθε νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Με πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας, η πλατφόρμα act4Greece αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο υποδοχής και υποστήριξης έργων που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και οικονομία και στηρίζεται στο crowdfunding, δηλαδή στην συμμετοχική  χρηματοδότηση, μία απλή, διαφανής και αξιόπιστη πρακτική, στο πλαίσιο της οποίας κάθε πολίτης, εταιρία, φορέας μπορεί να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Χριστόφορος Σαρδελής καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους αναφέρθηκε στον κοινωνικό ρόλο της εταιρίας κατά τα 125 χρόνια λειτουργίας της υπογραμμίζοντας πως «η Εθνική Ασφαλιστική ήταν πάντοτε εστιασμένη στις ανθρώπινες ανάγκες και στα έργα ανθρώπων. Και σήμερα που λόγω των συνθηκών η λέξη «ανάγκη» έχει αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο στις ζωές όλων μας, το πάθος μας για μια δυνατή και συνεκτική κοινωνία ανθρώπων, αποτελεί και την ευκαιρία να κάνουμε ακόμη πιο ισχυρούς τους δεσμούς, να δουλέψουμε μεθοδικότερα και να συνεισφέρουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά εκεί που χρειάζεται. Και σ’ αυτήν την εποχή, όπου είναι δυστυχώς πολλοί αυτοί που δεν έχουν τα αναγκαία, έχουμε όλοι μας πολλά να μάθουμε και κυρίως έχουμε όλοι μας πολλά να δώσουμε από καρδιάς και πάντα με αφοσίωση για το καλό της κοινωνίας μας, για το αύριο των παιδιών μας και το μέλλον αυτού του τόπου. Γιατί η δύναμή μας, η δύναμη της Εθνικής Ασφαλιστικής πάντα ήταν και πάντα θα είναι η δύναμη των πολλών στην πράξη».

Στη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σταύρος Κωνσταντάς τόνισε πως ο στόχος της συμμετοχής της Εθνικής Ασφαλιστικής σε αυτήν την δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι «να κινητοποιηθούμε όλοι ΕΜΕΙΣ, που ανήκουμε στην μεγάλη οικογένεια του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και να κινητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε με την σειρά μας τους πελάτες μας για την καινοτόμο αυτή πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας! Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από κάθε ενδιαφερόμενο, ευαισθητοποιώντας και ενθαρρύνοντας τους συμπολίτες μας να συνεισφέρουν ό,τι ο καθένας μπορεί, ώστε να υλοποιηθούν έργα που έχει ανάγκη η Ελληνική κοινωνία».

Η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κυρία Λούκα Κατσέλη ευχαρίστησε θερμά τη Διοίκηση και τους ανθρώπους της Εθνικής Ασφαλιστικής για την ένταξη του act4Greece στις δράσεις ΕΚΕ της εταιρίας, αναφέρθηκε αναλυτικά στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η πλατφόρμα και στα 4 βασικά πλεονεκτήματά της που είναι η διαφάνεια και η λογοδοσία, η αξιοπιστία του φορέα υλοποίησης των έργων, η δυνατότητα διεύρυνσης των χρηματοδοτικών πόρων της ΕΚΕ και η αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας της κοινωνίας. Η κυρία Κατσέλη παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τους 7 άξονες των έργων που καλύπτει το act4Greece, καθώς και τις 4 ενεργές δράσεις που αφορούν στην παροχή σχολικών γευμάτων στην Δυτική Αττική, στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ανθρωπιστικής βοήθειας σε ακριτικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου, στη δημιουργία εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικτυακής εφαρμογής με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τέλος στην επισκευή και εκσυγχρονισμό των υποδομών των δύο θεατρικών σκηνών του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας υπογράμμισε πως «Το act4Greece δίνει μια διέξοδο, ώστε από την Ελλάδα της κρίσης να περάσουμε στην Ελλάδα της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της προοπτικής. Είναι η στιγμή να αποδείξουμε ότι, αν όλοι συνεισφέρουμε από λίγο, μπορούμε να πετύχουμε πολλά».