Νέο Επιχειρείν

Στήριξη Περιφέρειας Αττικής - ΕΒΕΑ στην νεοφυή επιχειρηματικότητα


Για τρίτη συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Αττικής μετείχε στο DLD Φεστιβάλ Καινοτομίας, στο Τελ Αβίβ (5-6 Σεπτεμβρίου), μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του είδους διεθνώς.

Μαζί με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, μέσω της συνεργασίας με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και σκοπό την ανάπτυξη και εμβάθυνση της συνεργασίας στον εν λόγω τομέα, έδωσαν το «παρών» και φέτος στο κορυφαίο διεθνές φεστιβάλ επιχειρηματικής καινοτομίας. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της Περιφέρειας και του ΕΒΕΑ, μαζί με ομάδες startup, στελέχωσαν το περίπτερο στον χώρο του φεστιβάλ, το οποίο προσέφερε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συναντήσουν κορυφαία στελέχη του διεθνούς επιχειρηματικού κόσμου, με δυνατότητες δικτύωσης, συμμετοχή σε b2b συναντήσεις καθώς και ενημέρωση για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Το περίπτερο επισκέφθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ, Κωνσταντίνος Μπίκας.

Η Περιφέρεια Αττικής με συνέπεια, υποστηρίζει με συγκεκριμένες ενέργειες την υγιή επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τελικά την ανάπτυξη της δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, που συσχετίζονται με το επιχειρείν των νέων ανθρώπων και την εξωστρέφεια της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται σε ετήσια βάση, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό συνέδρων, διεθνείς συμμετοχές και αντιπροσωπείες, σε πάνω από 100 παράλληλες εκδηλώσεις, με 150 ομιλητές, και τη διαπίστευση άνω των 200 εθνικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Κεντρική εκδήλωση του φεστιβάλ ήταν το DLD Τελ Αβίβ Digital, Conference όπου πραγματοποιήθηκαν συνέδρια από πολυεθνικές και ισραηλινές εταιρείες στους τομείς της καινοτομίας και προσέλκυσης επιχειρηματικών κεφαλαίων, της ψηφιακής τεχνολογίας, των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.