Πολιτική

Στήριξη από ΕΛΚ σε Μητσοτάκη-ΝΔ


Στήριξη στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη έρχεται να προσφέρει η ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, που θα βρεθεί αυτό το διήμερο στην Αθήνα για τη συνεδρίαση του Προεδρείου του ΕΛΚ και θα μετάσχει σε εκδηλώσεις με κεντρικό πρόσωπο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρώτος στόχος είναι να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις που δημιούργησε η διάσταση απόψεων μεταξύ ΕΛΚ- ΝΔ/Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και να επαναβεβαιωθεί η σύμπνοια στους κόλπους του ΕΛΚ, ενόψει ευρωεκλογών.

Στις εκδηλώσεις και στις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν, κεντρικό θέμα θα είναι η ανεργία των νέων και οι προτάσεις του ΕΛΚ για ευρωπαϊκές δράσεις με στόχο τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στην Αθήνα τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίθ και τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Πάμπλο Κασάδο.

Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ και ο Μάνφρεντ Βέμπερ θα συμμετάσχουν σε δημόσια συζήτηση με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια θα παραστούν σε εκδήλωση όπου τέσσερις ομάδες νέων Ελλήνων επιχειρηματιών θα παρουσιάσουν στους Eυρωπαίους πολιτικούς τις καινοτόμες ιδέες τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για την υλοποίησή τους. Τη συζήτηση θα συντονίσει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.:
Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και o πρόεδρος του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος Πάμπλο Κασάδο θα συζητήσουν για κοινές δράσεις των χωρών της Νότιας Ευρώπης στους κόλπους της ΕΕ.
Η διήμερη συνάντηση του ΕΛΚ θα καταλήξει σε ένα ενιαίο κείμενο συγκεκριμένων πολιτικών λύσεων για το φλέγον ζήτημα της ανεργίας των νέων σε όλη την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης