Επιχειρήσεις

Στήνεται νέο «σκηνικό» για τα ανασφάλιστα


Ποδαρικό στο νέο έτος κάνουν και πάλι τα ανασφάλιστα όπως και πέρυσι και πριν 3 χρόνια. Πέρυσι είχαν ξεκινήσει με 1.000.0000 στην συνέχεια μειώθηκαν και τώρα ξεκινάει το έτος με 600.000. Πέρυσι ξεκίνησαν οι ενημερώσεις και εστάλησαν τα ειδοποιητήρια μαζί με τα πρόστιμα και φέτος το σκηνικό είναι ίδιο.

Το 2017 σχεδόν πάνω από τα μισά πρόστιμα που εστάλησαν ήταν λάθος. Διασταυρώσεις δεν έγιναν εφ’ όσον δεν υπήρχαν οι μηχανισμοί για να γίνουν. Ετσι, πολλοί από αυτούς που εισέπραξαν ειδοποιητήρια και πρόστιμα δεν ήταν οι σωστοί αποδέκτες.

Κυρίως αφορούσαν κατόχους δικύκλων, πρώην ιδιοκτήτες οχημάτων που είχαν πωλήσει το αυτοκίνητο τους, ιδιοκτήτες που είχαν πέσει θύματα κλοπών, αλλά και ιδιοκτήτες που είχαν καταθέσει πινακίδες.

Μετά την αποτυχία, ο κλοιός ξέσφιξε καθώς όσα και αν ανακοινώθηκαν για βελτιώσεις και την επαναλειτουργία του μηχανισμού. Αρκετοί ασφαλίστηκαν, αρκετοί ταλαιπωρήθηκαν, αλλά και κάποιοι δεν πείστηκαν.

Λέγεται τώρα ότι ξεκινά νέο σαφάρι για τα ανασφάλιστα τα οποία φτάνουν περί τις 600.000. Με άλλα λόγια μέσα στον επόμενο μήνα ο μηχανισμός θα δουλέψει.  Διαφορετικά το σαφάρι θα διαρκέσει περισσότερο.

Ελενα Ερμείδου