Τράπεζες

Στην Qualco η διαχείριση NPEs 900 εκατ. της Astrobank


Big deal  στην κυπριακή αγορά κόκκινων δανείων:  Η Astrobank (που εξαγόρασε πρόσφατα τη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στην Κύπρο), πούλησε στον όμιλο Qualco  τη θυγατρική της Trusset Asset Management, η οποία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων 900 εκατ. ευρώ.

Η Qualco αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 74,9% των μετοχών της Trusset Asset Management. Το υπόλοιπο 25,1% θα παραμείνει  στην Astrobank. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας.

Η εξαγορά πραγματοποιείται μέσω της Qualco Holdcο, στην οποία συμμετέχει με 20% η PIMCO. Το 80% κατέχει η Wokalon Finances, η οποία ελέγχεται από παλαιούς μετόχους της Qualco και τον Ορέστη Τσακαλώτο, εξάδελφο του πρώην ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Μετά την πώληση της εταιρείας διαχείρισης κόκκινων απαιτήσεων, η Astrobank σχεδιάζει να προσφύγει στην αγορά προς άντληση κεφαλαίων της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ. Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών στην κυπριακή αγορά και επέκταση του δικτύου.

Διαβάστε επίσης